Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

 • -

Första jobbet?

Att ta steget in i arbetslivet är en spännande tid full av möjligheter. Som ny på arbetsmarknaden finns det en hel del att tänka på för att säkerställa att du får en bra start i din karriär. Vi på Vision finns här för att stötta dig på vägen!

Allt du behöver veta när du är ny i arbetslivet

För dig som är ny i arbetslivet  har vi tagit fram en kort guide med viktiga tips som hjälper dig att navigera rätt. Kom ihåg att vi alltid finns här för att svara på dina frågor och ge dig den rådgivning du behöver.

Förstå dina avtal

 • Läs igenom anställningsavtalet noga. Innan du skriver under, se till att du förstår vad det innebär. Ta hjälp av Vision om du behöver hjälp.
  Granska avtal
 • Säkerställ att kollektivavtal finns. Kollektivavtal tecknas mellan arbetsgivare och fackförbund och ger dig en rad viktiga förmåner utöver det som är lagstadgat. Till exempel tjänstepension, extra semesterdagar och lönerevision varje år. Det är grunden i den svenska modellen.
 • Ställ frågor. Om något är oklart, tveka inte att fråga din arbetsgivare eller oss på Vision.

Lär dig allt om rättigheter och skyldigheter på din arbetsplats

 • Känn till lagar och regler. Sverige har starka lagar som skyddar arbetstagare. Att kunna grunderna i arbetsrätt ger dig koll.
 • Använd fackförbundets resurser. Vi erbjuder utbildningar och material som hjälper dig förstå dina rättigheter och skyldigheter.

Ha koll på arbetsmiljön

 • Du har rätt till en bra arbetsmiljö. Det är din chef som ansvarar för att du ska ha en bra arbetsmiljö. Det innebär också att du ska ha en rimlig arbetsbörda och bra stöd från chef och kollegor.
 • Rapportera problem. Flagga alltid till din chef om du har problem eller inte mår bra. Samma sak om du utsätts för kränkningar eller mobbning.

Balans mellan arbete och fritid

 • Ta reda på om ni har flexibla arbetstider. Många arbetsplatser erbjuder flexibilitet för att hjälpa dig balansera arbete och privatliv. Till exempel genom flextid eller förtroendetid.
 • Lär dig att säga nej. Det är ok att be om hjälp och ibland måste man säga nej.
 • Sätt egna gränser. Med modern teknik är det lätt att gränsen mellan arbete och fritid suddas ut. Sätt dina egna rutiner och gränser för att må bra. Olika förhållningssätt passar olika individer.
 • Distansarbete. Lyssna med din chef om det är okej att jobba hemifrån och i så fall hur mycket. Det är din chef som avgör detta om du inte har något inskrivet i ditt anställningsavtal.

Utvecklas i din karriär

 • Be om feedback. Regelbunden feedback från din chef kan hjälpa dig att växa i din roll.
 • Kompetensutveckling. Många arbetsgivare erbjuder kurser och utbildningar. Ta chansen att lära dig nytt och avancera i din karriär
 • Visions karriärtjänster. Vi erbjuder dig som är medlem bland annat CV-granskning och karriärsamtal som kan hjälpa dig på traven när du vill ta nästa steg i din karriär.

Maxa din lön

 • Kom förberedd. Inför din löneförhandling på nytt jobb är det bra att ha koll på lönestatistiken för ditt yrke och vara väl förberedd.
  Tips inför löneförhandling
 • Årlig löneöversyn. Alla våra kollektivavtal innefattar en årlig löneöversyn då du ska ha ett lönesamtal med din chef. Din prestation under det gångna året ska påverka vilken löneförhöjning du får.

Ta reda på rutinerna

 • Hur söker du semester? Ta reda på hur långt innan du behöver ansöka om ledighet.
 • Sjuk? När du är hemma sjuk ska du meddela din arbetsgivare. Kanske funkar det att jobba hemifrån om du har mildare symptom. Dag 8 behöver du lämna ett läkarintyg för att få fortsatt sjuklön. Ett karensavdrag görs första dagen du är borta.

Påverka på jobbet

 • Bli förtroendevald. Ser du saker du skulle vilja förändra på din arbetsplats? Om du tar ett fackligt uppdrag får du insyn och kan påverka både villkor och arbetsmiljön på din arbetsplats. Som fackligt ombud representerar du dina kollegor och gör er röst hörd i dialog och samarbete med chefen.

Påverka på jobbet

Vi på Vision finns här för att stödja dig i varje steg av din karriär. Glöm inte att vi är en resurs för dig – oavsett om det handlar om rådgivning, stöd vid konflikter eller bara för att svara på dina frågor. Tillsammans ser vi till att du får en trygg och framgångsrik start i arbetslivet.

Bli medlem i Vision

 • 3 månader utan kostnad
 • Stöd och råd i oroliga tider
 • En vass inkomstförsäkring

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss