Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Misstagen du ska undvika under lönesamtalet

2022-02-17

Är det snart dags för lönesamtal? Ibland är det lätt att bli känslosam inför lönesamtalet men det är viktigt att hålla huvudet kallt! Tänk på att ditt lönesamtal ska vara sakligt och inte bli ett forum för ditt eventuella missnöje.

Här kommer en lista med några tips på vad du inte ska göra under samtalet med din lönesättande chef:

  • Undvik känsloargument. Det är exempelvis inte rätt tillfälle att diskutera att du är missnöjd med din lön sen innan. Be i så fall om ett särskilt möte om detta.
  • Jämför inte din lön med en specifik kollegas.
  • Undvik att ta upp din privatekonomi.
  • Undvik att ställa ultimatum om att du ska sluta om du inte får den löneökning du begär. Det kan du bara göra om du verkligen har för avsikt att genomföra det.

Men hur ska du göra då? Vi har även listat hur du bör agera:

  • Kom väl förberedd och påläst om verksamheten samt din insats.
  • Berätta varför du förtjänar bra löneutveckling. Lyft konkreta exempel på saker som du har åstadkommit som bidragit till att uppnå verksamhetens mål.
  • Var inte rädd för att säga hur mycket du önskar i löneökning.
  • Var mån om att få till en bra dialog med chefen.

Mer om din lön

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar