Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • En medarbetare pekar ut något i en pärm för en kollega.

Inget kollektivavtal?

Saknas det kollektivavtal på din arbetsplats? Då är det extra viktigt att du kollar upp vilka villkor som gäller för exempelvis tjänstepension och försäkringar. Du kan ta hjälp av Vision för att granska ditt anställningsavtal och ställa frågor om kollektivavtal.

Kollektivavtal ger ännu bättre arbetsvillkor än lagen. De är överenskommelser mellan arbetsgivare och fack om villkor och förmåner på jobbet och är anpassade för att passa i branschen och verksamheten.

Kontakta Vision om din arbetsgivare saknar kollektivavtal. Vi kan ge dig råd och kanske inleda en förhandling om kollektivavtal.

Kontakta Vision

Saknas kollektivavtal på nya jobbet?

Ska du börja jobba på ett företag utan kollektivavtal? Tänk på det här:

  • Du behöver ett ordentligt anställningsavtal som reglerar villkoren för din anställning. Bland annat ska anställningsavtalet ta upp villkor för anställnings­form, lön, arbetstid, övertid, jour och beredskap, semester och uppsägningstid.

    Anställningsformer
  • Betalar din arbetsgivare in till din tjänstepension? Vilka villkor gäller för dig i så fall?

    Tjänstepension
  • Har du en tjänste­grupplivförsäkring och sjuk­försäkring i din anställning? Vad gäller om du råkar ut för en arbetsskada?

    Anmäla arbetsskada

Vi granskar ditt anställningsavtal

Som medlem i Vision får du kostnadsfri personlig rådgivning om ditt anställnings­avtal. Skicka in ditt avtal till Vision tillsammans med dina funderingar så kontaktar en av Visions rådgivare dig.

Avtalsgranskning

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss