Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Ordförandeklubba.

Kongress och förbundsråd

Sedan förbundsmötet 2022 har Vision en ny demokratisk process som innebär att det tidigare förbundsmötet ersatts med förbundskongress och förbundsråd. Den första kongressen kommer att genomföras 2024.

Förbundskongress

Kommer att genomföras vart fjärde år, med start 2024. På kongressen ska förbundets inriktning för de kommande fyra åren sättas upp och medlemmar och förtroendevalda kan även skicka in motioner. Här sätts också de mål som ska uppnås till nästa kongress. De insatser som Vision ska satsa på för att förbättra villkoren i arbetslivet ska stå i fokus för besluten på kongressen.

Förbundsråd

Mellan kongresserna kommer ett förbundsråd hållas som ger möjlighet att stämma av arbetet med inriktningen, ge återkoppling och reflektera över det som genomförts. Här kan även mer interna frågor diskuteras och beslut tas om ekonomi och administration. Det kommer finnas möjlighet att skicka in motioner även hit. Även förbundsrådet kommer att genomföras vart fjärde år, med start två år efter den första kongressen, alltså 2026. 

Tidigare förbundsmöten

2022

Visions förbundsmöte genomfördes den 29 september till 1 oktober 2022.

Allt om Visions förbundsmöte 2022

Kontakta oss

Är du osäker på om du kan vara medlem i Vision? Ta kontakt med Vision Direkt.

Kontakta Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss