Påverka i Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Påverka i Vision

Vision är en modern facklig organisation. Vi vill leda utvecklingen och organisationen ska präglas av medlemsinflytande och engagemang samt ha fokus på organisering och att öka i facklig styrka. Vision ska förknippas med nytänkande och ta tillvara på nya möjligheter för såväl medlemmar som förtroendevalda. Som medlem i Vision kan du påverka på olika sätt.

Var med och påverka Vision!

Så påverkar du i din avdelning eller klubb

Vision är en demokratisk organisation som drivs och utvecklas av medlemmarna. Vill du veta mer om hur du påverkar din avdelning eller klubb? Här finns hjälpen!

Så påverkar du förbundsmöte eller digitalt årsmöte

Vill du veta hur du kan påverka förbundsmötet eller hur du kan påverka i det digitala årsmötet? Här finns mer information och uppföljning av fattade beslut.

Så påverkar du mellan förbundsmöten

Vill du påverka mellan olika nationella möten? Det kan du exempelvis göra genom att delta vid tematräffar, skriva motioner till förbundsstyrelsen och mycket mer.

Gör skillnad på din arbetsplats!

Vill du förbättra något på din arbetsplats? Då är Engagemangskiosken för dig. Ordna en fika eller ett möte  allt finns i färdiga koncept att ladda ner!

Engagemangskiosken

Tips från Dalia

Här tipsar Dalia Eid, från Visions förbundsstyrelse, om hur man kan påverka Vision.

Tips från Lars-Åke

Här tipsar Lars-Åke Josefsson, från Visions förbundsstyrelse, om hur man kan påverka Vision.

Tips från Michael

Här tipsar Michael Karlsson, från Visions förbundsstyrelse, om hur man kan påverka Vision.

Så skriver du en motion

Ett mer formellt sätt att påverka och få inflytande i Vision är att skriva en motion. Andra sätt att påverka är att lyfta idéer och förslag på olika nivåer i Vision.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar