Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Studentmedlemmar i Vision.

Ledarskapsstipendium

Skriver du en uppsats som behandlar ledarskap och förutsättningar för gott ledarskap? Bli studentmedlem i Vision och sök vårt ledarskapsstipendium! Vinnaren belönas med 20 000 kronor.

Visions ledarskapsstipendium

Visions ledarskapsstipendium delas ut till den som lyckas fånga juryns uppmärksamhet med en uppsats i ett relevant ämne för Visions medlemmar, och som levererar sin poäng med kvalitet. Vinnaren belönas med 20 000 kronor. Eventuell vinstskatt betalas av vinnarna.

Kriterier för att kunna tilldelas Visions ledarskapsstipendium

  • Uppsatsen behandlar ledarskap och förutsättningar för gott ledarskap inom områden kopplat till den svenska välfärden.
  • Uppsatsen är välskriven, väldisponerad och godkänd av universitet eller högskola.
  • Uppsatsen är inlämnad under året fram till deadline eller föregående år.
  • Uppsatsen måste vara på kandidat-, magister-, eller masternivå.
  • Uppsatsens alla författare är eller var studentmedlemmar i Vision när uppsatsen lämnades in. 
  • Vinnaren förbinder sig att medverka vid stipendieutdelningen. Vision har rätt att använda uppsatsen i sin kommunikation.

En jury bestående av representanter från Vision kommer att bedöma uppsatsen utifrån relevans och kvalitet. Relevansen bedöms utifrån hur väl uppsatsen täcker in ämnesområdet och utifrån uppsatsens användbarhet. Kvaliteten bedöms utifrån analysens och slutsatsernas klarhet kopplat till teoretiskt ramverk och metodval.

Skicka uppsatsen i sin helhet i pdf-format, med en kortfattad sammanfattning av uppsatsen på en A4. Sammanfattningen ska ta upp följande:

  • Uppsatsens syfte och frågeställningar.
  • Uppsatsens teoretiska ramverk.
  • Uppsatsens resultat och slutsatser.

Tidigare stipendievinnare

Har du frågor om stipendiet? Mejla ledarskapsstipendium@vision.se

Ansök om ledarskapsstipendiet

Ansökan är nu öppen för 2023 års stipendium. Du behöver ha skrivit klart din uppsats under 2022 för att få stipendiet 2023.

Du söker Visions ledarskapsstipendium i formuläret längre ner på sidan. Fyll i dina uppgifter och bifoga uppsatsen i pdf tillsammans med sammanfattningen. 

Om ni är flera författare räcker det att en av er fyller i formuläret och skickar in uppsatsen. Ange i sådana fall dock medförfattarens namn och personnummer i formuläret.

Glöm inte att ni måste vara medlemmar eller studentmedlemmar i Vision för att söka. 

Sista ansökningsdag är 28 februari 2023.

Stipendieansökan

 

Namn
Personnummer
Är du medlem?


Adress
Postadress
Telefon
Mejl
Skola
Namn på eventuell medförfattare
Medförfattares personnummer
Ladda upp din uppsats
No runtime found.
Välj filer
Var hörde du först talas om Visions ledarskapsstipendium?