Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Medarbetare visar något för en kollega.

Introduktion för nyanställda

Som nyexaminerad och nyanställd bör du få rätt förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb. En av de viktigaste faktorerna är att du får en god introduktion av din nya arbetsgivare.

Vad innebär en introduktion?

Vision vill att du som är nyanställd ska få en introduktion när du börjar ditt nya jobb. Din introduktion ska sträcka sig över hela ditt första år som nyanställd.

Introduktionen ska ha som mål att

  • ge dig en god grund att stå på
  • du ska få koll på både formella och informella rutiner på arbetsplatsen
  • göra dig trygg i det praktiska utförandet av ditt yrke
  • ge dig en bred kännedom om din arbetsgivares verksamhet

Introduktionen bör också ge arbetsgivaren en möjlighet att lära känna dig bättre. Arbetsgivaren behöver ta reda på vilka kompetenser och erfarenheter du har med dig, så att du och arbetsgivaren kan använda din kompetens på bästa sätt.

Ta hjälp av Vision som nyanställd

Vårt jobb som fackförbund är att finnas där för dig när du börjar ditt nya jobb. Dels hjälper vi dig att se till att arbetsgivaren ger dig den introduktion du bör få, dels stöttar vi dig lite extra under den första perioden på jobbet.

Några tips till dig som börjar ett nytt jobb

  • När du sitter i diskussioner med din blivande arbetsgivare – ställ frågor om hur arbetsgivaren tänker sig din introduktion.
  • Be om råd och stöd av ditt lokala Vision-ombud. Vi har flera tusen ombud på många arbetsplatser i Sverige. Om du inte vet vem som är Vision-ombud på din arbetsplats kan du fråga dina kollegor.
  • Ring, mejla eller chatta med Vision Direkt. Inga frågor är för dumma!

Kontakta Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss