Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

  • Illustration: Student som söker stipendium.

Stipendier för studenter

Som student och medlem i Vision kan du söka något av våra stipendier. Vi har stipendium för att skriva uppsats och för att finansiera studier i Sverige. Passa på att skaffa kunskap, kontakter och erfarenheter utöver din utbildning.

Studier i Sverige

Du som studerar eller nyligen studerade i Sverige och är medlem i Vision har möjlighet att söka Visions studiestipendium. Beloppet är ett engångsbelopp på 3 000 kronor och är avsett som stimulansbidrag för dig när du studerar. Stipendierna lottas ut bland de ansökningar som uppfyller kraven.

Studiestipendiet

Uppsatsstipendium

Ska du skriva uppsats? Sök något av Visions uppsatsstipendier värda 20 000 kronor vardera.

Socionomstipendium

Pluggar du till socionom och skriver en uppsats om socialt arbete? Sök vårt socionomstipendium.

Socionomstipendium

Samhällsvetarstipendium

Skriver du en uppsats som rör den svenska välfärden och dess utveckling, utmaningar och kvalitet? Sök vårt samhällsvetarstipendium.

Samhällsvetarstipendium

Ledarskapsstipendium

Skriver du en uppsats som behandlar ledarskap och förutsättningar för gott ledarskap? Sök vårt ledarskapsstipendium.

Ledarskapsstipendium

Bli studentmedlem och sök Visions stipendier

Du behöver vara medlem i Vision för att söka våra stipendier. Som student är medlemskapet kostnadsfritt under hela studietiden!

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss