Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

 • Två studenter gör high five.

Rätt lön från början

När du söker jobb är det bra att förbereda dig på att behöva löneförhandla eller komma med ett löneanspråk. Ju mer förberedd du är desto bättre. Här kommer några tips på hur du kan förbereda dig för att prata om lön.

Vad ska du begära för lön?

Här får du tips om vad du ska tänka på när du ska begära lön.

 • Vänta med löneanspråk. En del arbetsgivare vill att du anger löneanspråk redan i din ansökan, men vi råder dig att vänta. Ju mer du vet om tjänsten desto bättre kan du bedöma var du vill lägga dig i lön.
 • Ta reda på lönestatistik. Det är bra att kika på lönestatistiken för ditt yrkesområde innan du löneförhandlar. Ett tips är också att fråga vänner som jobbar inom samma bransch vad de har för lön.

  Visions lönestatistik
 • Besluta dig för en summa. Bestäm dig för vad du tycker är en realistisk ingångslön, och lägg dig strax över det. Det är bra att ha prutmån. Det är möjligt att arbetsgivaren vill erbjuda dig en lägre lön än vad du ber om, och då får du själv känna efter hur lågt du kan tänka dig gå. Det är bra att tänka ut en lägsta gräns i förväg så att du vet när du ska säga nej.

Vad erbjuder arbetsgivaren mer än pengar?

Det finns mer än bara reda pengar som arbetsgivaren kan erbjuda dig. Ta reda på vilka förmåner som gäller och väg in dem i förhållande till lönen. Om du inte får exempelvis tjänstepension eller friskvårdsbidrag kan det vara argument för att begära en högre lön.

Förmånerna är ofta reglerade i kollektivavtalet, så om arbetsgivaren är ansluten till ett kollektivavtal kan du kolla upp det.

Kollektivavtal

Exempel på förmåner du kan kolla upp

 • Övertid och komp. Ta reda på om du får betald övertid eller möjlighet att ta ut övertid i komp.
 • Extra semesterdagar. En del kollektivavtal kan ge rätt till fler semesterdagar än de 25 som du har enligt semesterlagen.
 • Friskvårdsbidrag. Erbjuder arbetsgivaren friskvårdsbidrag för att främja träning och hälsa, och i så fall hur mycket?
 • Tjänstepension. Om arbetsgivaren har kollektivavtal kan du vara säker på att du får tjänstepension från arbetsgivaren, men om det inte finns kollektivavtal bör du fråga.

  Tjänstepension

Vision Direkt svarar på dina frågor om lön och karriär

Till Vision Direkt kan du höra av dig och få personlig rådgivning om allt som rör din arbetssituation – lön, kompetensutveckling, arbetsmiljö, varsel, rättigheter och karriär.

Kontakta Vision

Bli studentmedlem i Vision – kostnadsfritt!

Visste du att medlemskapet i Vision är kostnadsfritt under tiden som du studerar? Som studentmedlem får tillgång till förmåner som stipendier, lönestatistik och billigare försäkringar, utan att betala någon medlemsavgift.

När du sedan får jobb efter studierna betalar du bara 100 kronor för hela första året som yrkesverksam medlem.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss