Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Kvinna cyklar genom en park.

Socionomstipendium

Som medlem i Vision har du som skriver uppsats inom socialt arbete möjligheten att belönas med 20 000 kronor för din uppsats.

Vem kan få Visions socionomstipendium?

Visions socionomstipendium går till den som lyckas fånga juryns uppmärksamhet i ett relevant ämne och levererar sin poäng med kvalitet. Vinnaren belönas med 20 000 kronor. Eventuell vinstskatt betalas av vinnarna. Stipendiet delas ut varje år i slutet av oktober.

Kriterier för socionomstipendiet

  • Uppsatsens behandlar socialt arbete.
  • Uppsatsen är välskriven, väldisponerad och godkänd av universitet eller högskola.
  • Uppsatsen är inlämnad under någon av de två terminerna före stipendiets sista ansökningsdag.
  • Uppsatsen måste vara på kandidat-, magister-, eller masternivå.
  • Alla uppsatsens författare är studentmedlemmar när stipendieansökan skickas in till Vision. Om du eller din medförfattare inte är medlem än kan ni enkelt bli det här – kostnadsfritt för hela studietiden!

Bli studentmedlem

Vision har rätt att använda uppsatsen i sin kommunikation. Vinnaren kan komma att bli tillfrågad om att medverka vid stipendieutdelning och hålla en presentation av uppsatsen tillsammans med Vision.

Vad ska vara med i ansökan?

Skicka uppsatsen i sin helhet i pdf-format, med en kortfattad sammanfattning av uppsatsen på en A4. Sammanfattningen ska ta upp uppsatsens

  • syfte och frågeställningar
  • teoretiska ramverk
  • resultat och slutsatser.

Så går bedömningen till

En jury som består av representanter från Vision bedömer uppsatsens relevans och kvalitet. Relevansen bedöms utifrån dels uppsatsens användbarhet, dels hur väl uppsatsen täcker in ämnesområdet. Kvaliteten bedöms utifrån analysens och slutsatsernas klarhet kopplat till det teoretiska ramverket och metodvalet.

Har du frågor om socionomstipendiet? Mejla socionomstipendium@vision.se.

Ansök om socionomstipendiet

För att ansöka om socionomstipendiet behöver du och eventuella medförfattare vara medlemmar i Vision. Logga in på länken nedan för att komma till ansökningsformuläret och skicka in din uppsats.

Ansök om socionomstipendiet (logga in)

Ansökan är nu öppen för 2024 års stipendium. Du ska ha skrivit klart din uppsats under höstterminen 2023 eller vårterminen 2024.

Sista ansökningsdag är 30 juni 2024. Vinnare utses i oktober 2024.

Möt mottagarna av socionomstipendiet 2023

Inte medlem ännu?

Som student är ditt medlemskap kostnadsfritt för hela studietiden! Gå med i Vision i dag.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss