Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Kvinna cyklar genom en park.

Socionomstipendium

Som medlem i Vision har du som skriver uppsats inom socialt arbete möjligheten att belönas med 20 000 kronor för din uppsats.

Vem kan få Visions socionomstipendium?

Visions socionomstipendium går till den som lyckas fånga juryns uppmärksamhet i ett relevant ämne och levererar sin poäng med kvalitet. Vinnaren belönas med 20 000 kronor. Eventuell vinstskatt betalas av vinnarna. Stipendiet delas ut varje år i slutet av oktober.

Kriterier för socionomstipendiet

  • Uppsatsens behandlar socialt arbete.
  • Uppsatsen är välskriven, väldisponerad och godkänd av universitet eller högskola.
  • Uppsatsen är inlämnad under året fram till deadline eller föregående år.
  • Uppsatsen måste vara på kandidat-, magister-, eller masternivå.
  • Alla uppsatsens författare är eller var studentmedlemmar när uppsatsen lämnades in. Om du eller din medförfattare inte är medlem än kan ni enkelt bli det här – kostnadsfritt för hela studietiden!

Vinnaren förbinder sig att medverka vid stipendieutdelningen. Vinnaren får också möjlighet att hålla en presentation av uppsatsen tillsammans med Vision vid minst ett tillfälle. Vision har rätt att använda uppsatsen i sin kommunikation.

 

Så går bedömningen till

En jury som består av representanter från Vision bedömer uppsatsens relevans och kvalitet. Relevansen bedöms utifrån dels uppsatsens användbarhet, dels hur väl uppsatsen täcker in ämnesområdet. Kvaliteten bedöms utifrån analysens och slutsatsernas klarhet kopplat till det teoretiska ramverket och metodvalet.

Har du frågor om socionomstipendiet? Mejla socionomstipendium@vision.se.

Ansöka om socionomstipendiet

Nu kan du ansöka om 2023 års stipendium. Sista ansökningsdag är 30 juni 2023.

Fyll i dina uppgifter i formuläret längre ner här på sidan. Ladda upp uppsatsen i sin helhet i pdf-format, tillsammans med en kortfattad sammanfattning av uppsatsen på en A4. Sammanfattningen ska ta upp

  • uppsatsens syfte och frågeställningar
  • uppsatsens teoretiska ramverk
  • uppsatsens resultat och slutsatser.

Stipendieansökan

Namn
Personnummer
Är du medlem?
Adress
Postadress
Telefon
Mejl
Skola
Namn på eventuell medförfattare
Medförfattares personnummer
Ladda upp din uppsats
No runtime found.
Välj filer
Var hörde du först talas om Visions socionomstipendium?
 

 

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss