Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Två kollegor fikar på arbetsplatsen.

Studentmedarbetare – få erfarenhet under studietiden

Många studenter jobbar extra, men de flesta har okvalificerade jobb även under sina studier. Det är ett slöseri med kompetens. Med Visions studentarbetaravtal har du möjlighet till ett relevant arbete vid sidan av studierna. Det ger det dig meriter, erfarenheter från arbetslivet och perspektiv på dina studier.

Vad innebär det att vara studentmedarbetare?

Som studentmedarbetare anställs du för att jobba med kvalificerade arbets­uppgifter, ungefär 10–15 timmar i veckan parallellt med heltidsstudier. Arbetsuppgifterna ska vara kopplade till det du pluggar och fylla ett behov i verksamheten. Uppgifterna ska också ge dig en meriterande erfarenhet.

Vision anser också att du ska ha en individuell lön som studentmedarbetare, baserad på din kompetens och erfarenhet och på svårighetsgraderna på tjänsten.

Anställningen som studentmedarbetare har ingen formell koppling mellan arbetsgivaren och lärosätet, och skiljer sig på så sätt från en praktik.

Tips: Så kan du bli studentmedarbetare

  • Hör av dig till den arbetsgivare du är intresserad av att jobba hos och fråga om möjligheten att bli anställd som studentmedarbetare.
  • Sök på ”studentmedarbetare” på Arbetsförmedlingens webbplats eller på offentligajobb.se för att se vilka tjänster som finns ute just nu.
  • Har du frågor om anställningsformen studentmedarbetare? Kontakta Vision Direkt för mer information om vad som gäller!

Kontakta Vision

Ams.se

Våra studentmedarbetaravtal

Vision har tecknat studentmedarbetaravtal med följande arbetsgivar­organisationer:

Nu jobbar vi för att fler arbetsgivare ska ta tillvara på chansen att anställa unga, kompetenta och nyfikna studenter.  

Så fungerar studentmedarbetarskap

Många studenter tycker att högskolans koppling till arbetslivet är för dålig. Studentmedarbetarskap är ett sätt att skapa den kontakt med och erfarenhet av arbetslivet som utbildningen inte ger.

Vision vill att fler studenter får relevant arbetslivs­erfarenhet under studietiden och att villkoren är schysta. I Sverige är det än så länge inte så många som känner till att möjligheten finns, varken bland studenter eller arbetsgivare. Det vill vi ändra på!

Vi tycker att alla Sveriges kommuner och regioner bör anställa studentmedarbetare. Studenterna behöver jobbet och kommuner och regioner behöver kontakt med ny arbetskraft.

Begreppet studentmedarbetare kommer från Danmark. Där är det vanligt att studenter har ett kvalificerat extrajobb vid sidan av sina studier, med kopplingar till det som studenten pluggar.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss