Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Fråga coachen - stora arrangemang

Signaturen Engagerad ordförande undrar hur man kan jobba bra med stora arrangemang för att locka även nya medlemmar?

Fråga från förtroendevald

"Vi jobbar mycket med rekrytering i vår avdelning och känner verkligen att det är roligt. Vi har jobbat med stora arrangemang som biokvällar och middagar, det ger väldigt mycket medlemsnytta men inte så många nya medlemmar. Har du några tankar och idéer kring detta?

/Engagerad ordförande"

Svar från rekryteringscoachen

"Hej!

Vad roligt att ni tycker att det är skoj med rekrytering.

Det ni kan tänka på är hur ni jobbar med Före, Under och Efter. Hur gör ni när ni bjuder in till en aktivitet? Når ni ut till alla potentiella medlemmar? En bra idé kan vara att göra arbetsplatsbesök inför eventet för att säkerställa att informationen når ut till så många som möjligt.

Hur gör ni under eventet? Delar ni upp medlemmar och icke-medlemmar? Bordsplaceringen kanske ska vara utformad så att det alltid sitter en medlem och ett ombud vid varje bord som är tillägnat icke-medlemmar?

Efter själva eventet, se till att skriva ner mejladresser och telefonnummer till potentiella nya medlemmar.

Lycka till och ring gärna oss rekryteringscoacher om ni vill ha mer hjälp eller inspiration!

/Ozan Sen, rekryteringscoach område Sydost"

(numer är det Elin Sjögedahl som är rekryteringscoach i område Sydost)

Rekrytera med Vision-appen

Visions medlemsapp stödjer dig i ditt uppdrag som förtroendevald.

Mer om appen

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss