Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Har du träffat coachen?

På alla Visions regionala center finns en rekryteringscoach. Tillsammans med förtroendevalda, medlemmar och kollegor arbetar de med att öka medlemsinflödet i Vision. Att vara en inspiratör, coach och bollplank i frågor som rör rekrytering står också på agendan.

– Min största uppgift är att coacha och stötta förtroendevalda i att rekrytera i "vardagen". Att rekrytera ska vara lika självklart och enkelt som att borsta tänderna, berättar Lena Lindholm som jobbar som rekryteringscoach i område Väst.

Ungefär tre dagar i veckan är Lena ute på arbetsplatser tillsammans med förtroendevalda och kollegor och genomför arbetsplatsbesök och rekryterar medlemmar till Vision. Besök kräver både planering och uppföljning, så det fylls de andra dagarna av veckan med.

Smarta sätt att göra jobbet enkelt

Några insatser är gemensamma för de avdelningar och klubbar som lyckats bra i sin rekrytering, menar Lena.

– Vi har tillsammans tittat på förutsättningarna. Var finns de potentiella medlemmarna? Hur får vi det att fungera med rekrytering i vardagen?

Att hitta ett sätt att snabbt få in de nyanställdas namn, hälsa dem välkomna och berätta om Vision och ställa frågan, är en viktig och prioriterad aktivitet.

– Att utse en rekryteringsansvarig som håller i frågan i styrelsen och är den som jag i första hand har kontakt med och coachar när det gäller rekrytering är också en framgångsfaktor.

Två gånger om året samlar Lena rekryteringsansvariga i regionen för erfarenhetsutbyte och inspiration.

– På två år har avdelningarna och klubbarna som går plus ökat från 60 procent till 80 procent i område Väst. Våra förtroendevalda är så bra på att ställa frågan, och de gör det med stolthet. De gör ett fantastiskt arbete!

Kontaktuppgifter till rekryteringscoacherna

Rekrytera med Vision-appen

Visions medlemsapp stödjer dig i ditt uppdrag som förtroendevald.

Mer om appen

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss