Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Träffa Visions rekryteringscoach

På alla Visions center finns en rekryteringscoach. Tillsammans med förtroendevalda, medlemmar och kollegor arbetar de med att öka medlemsinflödet i Vision. Att vara en inspiratör, coach och bollplank i frågor som rör rekrytering står också på agendan.

– Min största uppgift är att coacha och stötta förtroendevalda i att rekrytera i vardagen. Att rekrytera ska vara lika självklart och enkelt som att borsta tänderna, berättar Lena Lindholm som jobbar som rekryteringscoach i område Väst.

Ungefär tre dagar i veckan är Lena ute på arbetsplatser tillsammans med förtroende­valda och kollegor och genomför arbetsplats­besök och rekryterar medlemmar till Vision. Besöken kräver både planering och uppföljning, så det fylls de andra dagarna av veckan med.

Smarta sätt att göra jobbet enkelt

Några insatser är gemensamma för de avdelningar och klubbar som har lyckats bra i sin rekrytering, menar Lena.

– Vi har tillsammans tittat på förutsättningarna. Var finns de potentiella medlemmarna? Hur får vi det att fungera med rekrytering i vardagen?

Att hitta ett sätt att snabbt få in de nyanställdas namn, hälsa dem välkomna, berätta om Vision och ställa frågan är en viktig och prioriterad aktivitet.

– Att utse en rekryterings­ansvarig som håller i frågan i styrelsen och är den som jag i första hand har kontakt med och coachar när det gäller rekrytering är också en framgångsfaktor.

Två gånger om året samlar Lena rekryterings­ansvariga i centerområdet för erfarenhetsutbyte och inspiration.

– På två år har avdelningarna och klubbarna som går plus ökat från 60 procent till 80 procent i område Väst. Våra förtroendevalda är så bra på att ställa frågan, och de gör det med stolthet. De gör ett fantastiskt arbete!

Rekryteringscoacherna hjälper dig att rekrytera

Rekrytera med Vision-appen

Visions medlemsapp stödjer dig i ditt uppdrag som förtroendevald.

Mer om appen

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss