Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Därför är Vision rätt fackförbund för chefer

Alla som arbetar som chefer i kommun, regioner, kyrkor eller bolag med koppling till välfärden kan vara medlemmar i Vision. Vi organiserar våra chefsmedlemmar under varumärket Vision Chef - som är det största chefsförbundet inom välfärden.

Förmåner för chefer

Råd och trygghet

Att vara chef kan ibland kännas ensamt. Men du som är medlem i Vision Chef har alltid tillgång till snabb och professionell uppbackning när det behövs. Vi ger dig trygghet i din vardag som chef och hjälper dig att hitta kraft i ditt ledarskap.

 • En inkomstförsäkring i toppklass. Som chef sitter du ibland i en extra utsatt situation. Då är det särskilt viktigt att ha en bra inkomstförsäkring som gäller även om du själv väljer att avsluta din anställning (efter ev avstängning från a-kassa). Tillsammans med ersättningen från a-kassan kan du få en ersättning som är beräknad på upp till 80 procent av din lön före skatt i upp till 160 dagar av en inkomst på upp till 100 000 kronor. Försäkringen ingår i ditt medlemskap och ger ersättning i 160 dagar. Du har också möjlighet att teckna en frivillig tilläggsförsäkring för ytterligare 100 dagars ersättning.
 • Din personliga ombudsman finns nära till hands. Som chefsmedlem i Vision har du en egen personlig ombudsman som är specialiserad på chefsfrågor. Din ombudsman kan representera dig när du behöver stöd, ge rådgivning, bolla ledarskapsfrågor och besöka dig på din arbetsplats.
 • Personlig chefsrådgivning. Som chef kan du höra av dig till våra chefsrådgivare med alla frågor som rör din roll och situation som ledare. Vi kan din bransch och har lång erfarenhet av att och stötta chefer inom välfärden. 

Utbildning och nätverk

Genom utbildningar, nätverksträffar och karriärtjänster stöttar vi dig att nå dina mål som chef. Allt för att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. 

 • Ledarskapsutbildningar. Vision erbjuder bland annat kurser genom IMH och Sveriges största chefsnätverk.
 • Regionala chefsseminarier. Vision Chef anordnar ett stort antal seminarier runt om i Sverige.
 • Karriärtjänster. När det är dags att ta nästa steg i arbetslivet kan våra karriärtjänster hjälpa dig på traven. Vi erbjuder till exempel karriärsamtal för chefer, intervjuträning och granskning av ansökningshandlingar och avtal.
 • Sveriges största chefsnätverk. Som chefsmedlem i Vision tillhör du Sveriges största chefsnätverk. Vi erbjuder mötesplatser med andra chefer, ledarskapsutbildningar, ledarskapscoachning och mycket annat.

Värde i vardagen

Som medlem i Vision Chef har du tillgång till en rad förmåner som kan skapa värde för dig i din vardag. Som till exempel:

 • Medlemsförsäkringar till riktigt bra priser. Grupplivsförsäkringar, hemförsäkringar etc.
 • Schysta rabatter och erbjudanden. På till exempel bolån, litteratur och semesterstugor.
 • Tidningen Chefen i fokus. Chefen i fokus är Visions tidning för dig som leder och utvecklar välfärden.

Fler argument

Det största fackförbundet för chefer inom välfärden

Du kan vara trygg i att vi kan frågorna som är speciella för chefer i välfärden – i kommuner, regioner, välfärdsbolag och kyrkor.

Vision påverkar: Chefer ska ha förutsättningar att leda

Vision påverkar och driver frågor, lokalt och nationellt, för att alla chefer ska ha rätt förutsättningar för ett bra ledarskap. Du ska ha ett rimligt antal medarbetare och ett bra administrativt stöd. Vi är både remissinstans och vi driver frågor själva. 

Du kan vara kvar i samma fack när du blir chef

När du blir chef kan du vara kvar i samma fack som tidigare, med alla fördelar det innebär, och du får särskild verksamhet riktad bara till dig genom Vision Chef. 

Du kan prova oss i tre månader helt utan avgift

Ge oss chansen att visa hur bra Vision Chef kan vara för dig. De tre första månaderna betalar du ingen avgift. Och är du under 30 år får du hela första året för 100 kr.

Förtroendevald? Så här kan du använda Chef Direkt

 1. Berätta om Chef Direkt för medlemmar som är chefer.
 2. Använd Chef Direkt som ett rekryteringsargument när du möter chefer som ännu inte är med i Vision.
 3. När du har en fråga som rör chefers villkor – ring! Vi kan öka din kunskap om chefernas vardag.
 4. Om du upplever att det är svårt att företräda en chef på din arbetsplats, uppmana chefen att ta kontakt med Chef Direkt i stället.

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar