Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

 • Förtroendevald i Vision.

Rekrytera chefer

Alla som arbetar som chefer i kommun, regioner, kyrkor eller bolag med koppling till välfärden kan vara medlemmar i Vision. Vi organiserar våra chefsmedlemmar under varumärket Vision Chef – som är det största chefsförbundet inom välfärden.

Därför är Vision rätt fackförbund för chefer

 • Det största fackförbundet för chefer inom välfärden. Du kan vara trygg i att vi kan frågorna som är speciella för chefer i välfärden – i kommuner, regioner, välfärdsbolag och kyrkor.
 • Vision påverkar chefers förutsättningar att leda. Vision påverkar och driver frågor, lokalt och nationellt, för att alla chefer ska ha rätt förutsättningar för ett bra ledarskap. Du ska ha ett rimligt antal medarbetare och ett bra administrativt stöd. Vi är både remissinstans och vi driver frågor själva.
 • Du kan vara kvar i samma fack när du blir chef. När du blir chef kan du vara kvar i samma fackförbund som tidigare, med alla fördelar det innebär, och du får särskild verksamhet riktad bara till dig genom Vision Chef.
 • Du kan prova oss i tre månader helt utan avgift. Ge oss chansen att visa hur bra Vision Chef kan vara för dig. De tre första månaderna betalar du ingen avgift. Är du under 30 år får du hela första året för bara 100 kronor.

Råd och trygghet ingår i medlemskapet

Att vara chef kan ibland kännas ensamt. Men som medlem i Vision Chef har du alltid tillgång till snabb och professionell uppbackning när det behövs. Vi ger dig trygghet i din vardag som chef och hjälper dig att hitta kraft i ditt ledarskap.

 • En inkomstförsäkring i toppklass. Som chef sitter du ibland i en extra utsatt situation. Då är det särskilt viktigt att ha en bra inkomst­försäkring som gäller även om du själv väljer att avsluta din anställning (efter eventuell avstängning från a-kassan).

  Inkomstförsäkring för chefer
 • Din personliga ombudsman finns nära till hands. Som chefsmedlem i Vision har du en egen personlig ombudsman som är specialiserad på chefsfrågor. Din ombudsman kan ge rådgivning, bolla ledarskapsfrågor, representera dig när du behöver stöd och besöka dig på din arbetsplats.

  Personlig ombudsman
 • Personlig chefsrådgivning. Som chef kan du höra av dig till våra chefsrådgivare med alla frågor som rör din roll och situation som ledare. Vi kan din bransch och har lång erfarenhet av att stötta chefer inom välfärden.

  Chef Direkt
 • Utvecklas med utbildningar och nätverk. Genom utbildningar, nätverks­träffar och karriär­tjänster stöttar vi dig i att nå dina mål som chef. Allt för att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Bland annat erbjuder vi chefs­seminarier och karriär­samtal och Sveriges största chefsnätverk.

  Utbildning och nätverk för chefer
 • Värde i vardagen. Som medlem i Vision Chef har du tillgång till en rad förmåner som kan skapa värde för dig i din vardag. Till exempel tidningen Chefen i fokus, schysta rabatter och erbjudanden och medlemsförsäkringar till riktigt bra priser.

  Medlemsförmåner för chefer

Använd Chef Direkt som förtroendevald

Du som är förtroendevald och vill rekrytera eller representera chefer på din arbetsplats kan använda vår tjänst Chef Direkt.

 • Berätta om Chef Direkt för medlemmar som är chefer.
 • Använd Chef Direkt som ett rekryteringsargument när du möter chefer som ännu inte är med i Vision.
 • När du har en fråga som rör chefers villkor – ring! Vi kan öka din kunskap om chefernas vardag.
 • Upplever du att det är svårt att företräda en chef på din arbetsplats? Uppmana chefen att ta kontakt med Chef Direkt i stället.

Rekrytera med Vision-appen

Visions medlemsapp stödjer dig i ditt uppdrag som förtroendevald.

Mer om appen

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss