Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Inkomstförsäkring för chefer

Som chef sitter du ofta i en extra utsatt position. Därför är det skönt att veta att en förstklassig inkomstförsäkring ingår i ditt medlemskap i Vision Chef.

Inkomstförsäkringen kompletterar ersättningen från a-kassan om du skulle bli av med jobbet. Tillsammans med a-kassan kan du få en ersättning som är beräknad på 80 procent av din lön före skatt i 160 dagar. Försäkringen ger dig extra trygghet och gäller även om du säger upp dig själv.

Bra villkor med Visions inkomstförsäkring

  • Försäkringen ger ersättning i upp till 160 ersättningsdagar. Jobbar du heltid motsvarar det cirka 7 månader.
  • En frivillig tilläggsförsäkring ger upp till 100 ytterligare ersättningsdagar.
  • Inkomstförsäkringen gäller inkomster upp till 100 000 kronor.
  • Alla typer av anställningar omfattas av försäkringen, även vikariat.
  • Du ska ha varit medlem i Vision och a-kassan i 12 månader för att få ut ersättning.
  • Försäkringen gäller även om du säger upp dig själv. Då betalas ersättningen ut efter a-kassans avstängningsperiod.
  • Om du byter från ett annat fackförbund till Vision kan du tillgodoräkna dig tiden som du haft i det andra fackförbundets inkomstförsäkring. 

Läs mer om inkomstförsäkringen hos försäkringsbolaget Bliwa.

Visions inkomstförsäkring (bliwa.se)

Jämför inkomstförsäkringen med andra

Ansök om ersättning från inkomstförsäkringen

Om du har blivit arbetslös måste du själv ansöka hos försäkringsbolaget Bliwa för att kunna få ersättning från inkomstförsäkringen.

Logga in hos Bliwa (bliwa.se)

Rådgivning med Chef Direkt

Kontakta våra rådgivare på Chef Direkt om allt som rör din roll och anställning som chef. Ring och få svar direkt mellan 9–17.

Din personliga ombudsman

När du behöver mer stöd eller representation finns din personliga ombudsman nära till hands i din region.

Din inkomst tryggad

Som medlem i Vision har du en riktigt bra inkomstförsäkring som ger dig upp till 80 procent av din inkomst vid arbetslöshet.

Bli medlem nu - 3 månader kostnadsfritt!

Bli medlem

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss