Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Porträttbild på kvinna.
    Lotta Dahl är ordförande i centrala valutskottet

Så föreslås en ny förbundsstyrelse

2024-03-22

På kongressen i oktober 2024 väljs en ny förbundsstyrelse. Var med och påverka! Till och med 31 mars kan du nominera kandidater. Centrala valutskottet tar fram förslag på förbundsstyrelsen och revisorer utifrån de nomineringar som kommit in. Lotta Dahl, ordförande i valutskottet, berättar här hur arbetet går till.

Lotta Dahl är ordförande i Vision Region Östergötland och sedan åtta år tillbaka även ordförande i centrala valutskottet. 

Hur ser ert arbete kring nomineringarna och förslag av förbundsstyrelsen ut?

– Medlemmar kan nominera till och med 31 mars på vision.se/kongress2024. De som nomineras ska vara fackligt aktiva medlemmar och ha fått frågan om de är intresserade av uppdraget. När nomineringen stänger intervjuar vi i centrala valutskottet alla nominerade, som får svara på samma frågor oavsett vilken roll de har haft i sina yrkesliv och fackliga liv. När vi har gått igenom intervjuerna startar vårt pussel utifrån valordningen, en rolig och viktig process eftersom vi vill se en stark styrelse som för förbundet framåt. Ett gott lag eller team brukar jag säga. Ingen kan göra vår förening ensam.

Om man är nominerad hur får man veta att har gått vidare i processen?

– Alla nominerade får ett samtal från oss där de får veta om de är med i vårt förslag till ny förbundsstyrelse eller ej. Sedan blir vårt förslag offentligt bland annat via Visions webbplats. Vårt förslag ska vara klart före midsommar.

– Det här är ett lite speciellt år även för oss i centrala valutskottet eftersom vårt uppdrag upphör i och med kongressen. Under våren ges medlemmarna möjligheten att nominera till nytt centralt valutskott med val på kongressen. Jag kan verkligen rekommendera det här uppdraget. Hör gärna med någon av oss vad uppdraget innebär om du är intresserad. Nominering är öppen 1 april- 24 maj. Håll utkik på vision.se/kongress2024, avslutar Lotta Dahl.

Läs mer om Centrala valutskottet och deras uppdrag

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss