Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

Dags att nominera till förbundsstyrelsen

I år går förbundsstyrelsens och revisorernas mandatperiod ut. Det är därför dags att välja en ny förbundsstyrelse samt två revisorer med ersättare för Vision. Valet kommer ske under kongressen 3– 5 oktober 2024. Du nominerar genom att fylla i formuläret på den här sidan.

Val till förbundsstyrelsen

Förbundstyrelsen består av

  • en heltidsanställd förbundsordförande
  • en 1:e och en 2:e vice ordförande
  • nio ledamöter
  • en ledamot utsedd av förbundets anställda personal

Övriga val:

 

  • två revisorer
  • två revisorsersättare

Vilka kan bli nominerade till förbundsstyrelsen?

De som kan bli nominerade ska vara fackligt aktiva medlemmar, blivit tillfrågade och accepterat nomineringen.  Förbundsstyrelsen och revisorerna ska spegla Visions valordning samt Visions arbete med en arbetsplats för alla. Detta är reglerat i Visions stadgar. Vi uppmuntrar därför att det nomineras så brett som möjligt.

Visions stadgar

Centrala valutskottets arbete

För att underlätta valet förbereder Visions centrala valutskott ett förslag till kongressen. Valutskottet tar också ansvar för processen och ska se till helheten i förbundsstyrelsen och övriga centrala uppdrag. 

Centrala valutskottet förbereder valen och kommer före midsommar lägga ett förslag till val som kongressen ska ta ställning till. 

Läs mer om centrala valutskottet

 

Det händer när du har nominerat

De nominerade kommer få ett mail där de uppmanas att skriva ett personligt brev, bifoga ett foto samt svara på frågan:

De kommande åren kommer förbundets fokus fortsatt vara att öka i facklig styrka och få fler engagerade i Vision. Beskriv på vilket sätt du kan bidra i förbundsstyrelsens uppdrag att offensivt leda förbundet i detta arbete och vilken del i satsningen du tycker är viktigast.

Detta ska centrala valutskottet tillhanda senast 5 april. Vid nominering kan det vara bra att göra den nominerade kandidaten uppmärksam på att intervjuer kommer ske 17–19 april samt 6–8 maj. Intervjuer sker digitalt.

Nominera här

Du kan nominera lämpliga kandidater till och med 31 mars. Vi ser fram emot din nominering.

Jag som nominerar:   
Mitt namn 
Min mejl 
Mitt telefonnummer 
Personen jag nominerar  
Jag nominerar till uppdraget:


 
Namn 
Födelseår 
Yrke 
Arbetsplats 
Fackliga uppdrag 
Mejl 
Telefonnummer 
Personen är tillfrågad

 
 

 
 

Kontakta oss

Är du osäker på om du kan vara medlem i Vision? Ta kontakt med Vision Direkt.

Kontakta Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss