Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Linda Söderberg, sekreterare i Vision Skara stift.

    Linda Söderberg arbetar som kanslisekreterare på Svenska kyrkan i Falköping och är sekreterare i Vision Skara stift. Foto: Sebastian Streith

”Har man den minsta önskan om att få växa så är den här utbildningen perfekt”

2023-09-07

En utbildning som både fyller på med energi och öppnar nya dörrar – så beskriver en av deltagarna utbildningen ”VI – Visions idéburna ledarskapsutbildning för facklig handling”. Nu kan du som är erfaren förtroendevald söka till 2024 års utbildning!

Fakta

  • Målgrupp: Förtroendevalda, aktiva minst 5 år.
  • Tid och plats: december 2023 till oktober 2024, cirka åtta arbetsdagar totalt. Fysiska och digitala träffar.
  • Ansökningsperiod: 1 september till 22 oktober.

VI - Visions Idéburna ledarskapsutbildning för facklig handling

Linda Söderberg som är sekreterare i Vision Skara stift gick utbildningen i våras och har redan haft användning för den på flera olika sätt.

– En sådan här utbildning gör inte bara något med kunskapsbanken, den gör också något med en själv. Förutom att jag har kommit in i nya sammanhang och fått ny energi i mitt fackliga arbete så har utbildningen fått mig att våga öppna nya dörrar i mitt arbete.

Berätta, hur har utbildningen öppnat nya dörrar?

– Jag vågar ta mer plats och ta tydligare ställning för det jag tror på. Som nu när min arbetsgivare bestämde sig för att vi ska ta hit Elisabeth Ohlsons utställning Ecce Homo, och det till min stora förvåning väckte motstånd från en del håll. Det blev till och med tal om att vi kanske skulle dra tillbaka utställningen. Då kände jag att ”nej, det ska vi inte alls göra!” och erbjöd mig att vara med och hålla i arbetet med den. Så blev det, och snart kommer jag stå på en storsamling och prata för vår personal om mångfaldsfrågor utifrån diskrimineringslagstiftningen och arbetstagar- och arbetsplatsperspektivet. Tidigare har jag mer stått bakom och hjälpt andra, både på jobbet och i mitt fackliga arbete, men utbildningen har gett mig modet och insikten att även jag kan kliva fram och ta den platsen. Det är verkligen en utbildning som lyfter en.

Vem ska söka utbildningen, tycker du?

– Utbildningen vänder sig till erfarna förtroendevalda, och jag tror att man ofta kan behöva fylla på med ny energi och få lite näring själv när man har varit aktiv en tid. Det här är inte en utbildning enbart för den som är ordförande i en avdelning. Som deltagare kan man finnas på många olika ställen i sin fackliga karriär, och även i olika fackliga roller. Har man den minsta önskan om att få växa i sitt uppdrag och kanske till och med som människa så är den perfekt.

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss