Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Sobona (KFS/Pacta)

Sobona är en arbetsgivarorganisation för kommunala företag, och en sammanslagning av de båda organisationerna KFS och Pacta.

Avtalsförhandlingarna 2020 är nu avslutade. Mer information om HÖK20 finns här:

Pacta

Om din arbetsgivare tidigare var med i Pacta omfattas du av avtalet för Kommuner/regioner/Pacta.

Sobonas kommande avtal

Avtalsrörelsen 20/21 resulterade i att parterna är överens om en ny avtalsstruktur. Det kommer innebära att de tidigare avtalen som tecknats med KFS kommer fasas ut. Ny avtalsstruktur kommer gälla för arbetsgivare anslutna till Sobona. Detta genomförs vid årsskiftet 2021/2022.

Här hittar du huvudavtalet för SKR/Sobona

Många av våra medlemmar kommer att omfattas av HÖK/AB som vi tecknar med SKR/Sobona. Utöver det har parterna tecknat ett antal branschavtal. Det kommer vara verksamheten i sig som styr vilket avtal som ska gälla. T ex kan nämnas att medlemmar hos arbetsgivare som tidigare gick på KFS Trafikhuvudmän kommer att gå på HÖK/AB. Däremot kommer medlemmar hos arbetsgivare som gick på KFS Trafik gå på det nya avtalet Sobona Trafik.

Det kommer även finnas arbetsgivare som finns inom flera olika branscher och då är det verksamheten i sig som blir avgörande. Ett återvinningsbolag som även har energiproduktion kommer därmed omfattas av två olika avtal (Sobona Energi och Sobona Vatten och Miljö), men centrala parter diskuterar för närvarande hur det ska vara möjligt att lokalt komma överens om att tillämpa ett och samma avtal.

Ett antal tidigare PACTA bolag som gått på HÖK/AB kommer byta till de nya branchavtalen. Förhandlingar pågår även om att samtliga Sobona arbetsgivare ska omfattas av det pensionsavtal som förhandlas med SKR/Sobona, men det avtalet är ännu inte färdigt och de tidigare pensionsavtalen fortsätter att gälla tills parterna har enats om ett nytt pensionsavtal för hela den kommunala sektorn.

Utöver HÖK/AB har vi tecknat följande avtal

Sobona Besöksnäring och Kulturarv

Sobona Energi

Sobona Fastigheter

Sobona Flygplatser

Sobona Trafik

Sobona Vatten och Miljö

Din lön

Löneavtalet har inga angivna procentsatser. Löneutvecklingen ska följa din egen och samhällets utveckling. Din lön ska sättas utifrån ditt ansvar och det sätt du uppfyller dina arbetsuppgifter på. Varje år ska du ha ett lönesamtal med din chef.

Nytt krislägesavtal

Vision och Sobona är överens om att Krislägesavtalet för SKR/Sobona även ska gälla för det tidigare KFS-bolagen. Till avtalet

Studentmedarbetare

Vision har tecknat ett studentmedarbetaravtal med KFS. Avtalet ger studenter en chans att skaffa viktiga meriter genom att jobba parallellt med studierna och arbetsgivare möjlighet att locka till sig unga akademiker. Avtalet ger arbetsgivaren möjlighet att anställa en student, under terminstid, på upp till 15 timmar per vecka. Arbetsuppgifterna ska ha koppling till de studier som studentmedarbetaren utför.

Nyheter

Till arkivet

Gör skillnad på jobbet med Engagemangskiosken

Rätt lön för dig

Rätt lön för dig

Lön, Lunch

Hur hänger förutsättningar, utveckling och lön ihop? Bjud in till en lunch och snacka med dina kollegor.

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Vårt frågeforum