×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Det här tjänar Katarina på kollektivavtalet

Katarina, 39, är personalchef i en medelstor kommun. För henne är kollektivavtalet värt 165 810 kronor under ett år.

Katarina tjänar 61 800 kronor i månaden. Under året har hon fått 3500 kronor extra för inlöst övertid. Hon har varit på tjänsteresor med övernattning tre gånger. I tre veckor var Katarina sjukskriven i samband med en mindre operation.

Kollektivavtalets värde för Katarina under ett år.

(Beräknat i september 2018.)

Inlöst övertid

3 500 kr

Semesterdagstillägg

9 347 kr

Lönehöjning 3,3%

24 473 kr

Sjuk i tre veckor, varav en vecka med sjuklönetillägg

13 073 kr

Tjänsteresor med övernattning tre gånger, åtta dygn traktamente

2 640 kr

Tjänstepension

112 777 kr

Summa

165 810 kr

Det här gäller för Katarina

Förutom detta gör kollektivavtalet att Katarina har en sjukförsäkring som kan ge flera tusenlappar per månad vid lång sjukskrivning. Om Katarina blir uppsagd pga. arbetsbrist finns även ett trygghetsavtal som ger henne hjälp att hitta ett nytt arbete och ekonomisk hjälp under arbetslöshet.

Övertidsersättningen är reglerad i avtalet.

Semesterdagstillägget ger extra pengar vid uttag av betalda semesterdagar.

Rätten till årlig löneöversyn finns i kollektivavtalet. Lönesättningen är individuell, och lönen ska sättas enligt sakliga kriterier.

Sjuklönedelen i kollektivavtalet gör att inkomstbortfallet blir mindre än det skulle bli om Katarina bara fick ersättning från försäkringskassan.

Till tjänstepensionen avsätter arbetsgivaren pengar varje år för Katarinas räkning – det är alltså ett pensionssparande som hon får via sin anställning. Även under sjukskrivning och föräldraledighet tjänas tjänstepension in.

Kollektivavtalet för kommuner och landsting, HÖK

Nyheter

Till arkivet

Gör skillnad på jobbet med Engagemangskiosken

Rätt lön från början

Rätt lön från början

Lön, Filmvisning

Det är viktigt för Visions medlemmar att få rätt lön från början. Visa filmen "Rätt lön från början" för sommarjobbare eller praktikanter.

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum