×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Det här tjänar Carin på kollektivavtalet

Carin är diakon och arbetar i Svenska kyrkan. För henne är kollektivavtalet värt 78 462  kronor under ett år.

Carin är 43 år och har en heltidslön på 35 600 kronor. Hon arbetar obekväma arbetstider ungefär fem kvällar per månad och två helger per månad, och har dessutom ungefär tjugo timmars övertid under ett år.

Carin har gått på kurs fem dagar. Hon har också deltagit i totalt fem timmars facklig information och seminarier. Carin fick 3,2 procents löneökning i april.

Kollektivavtalets värde för Carin under ett år.

(Beräknat i september 2018)

Tjänstepension

19 544 kr

Lönehöjning 3,2%

13 670 kr

Fem dagars ledighet, kurs och litteratur

8 307 kr

6 dagars extra semester  

11 260 kr

Ob-ersättning

16 835 kr

Övertidsersättning

7 767 kr

Fem timmars facklig information på arbetstid

1 079 kr

Summa

78 462 kr


Det här gäller för Carin

Förutom detta gör kollektivavtalet att Carin har en sjukförsäkring som kan ge flera tusenlappar per månad vid lång sjukskrivning. Om Carin blir uppsagd på grund av arbetsbrist finns även ett trygghetsavtal som ger henne hjälp att hitta ett nytt arbete och ekonomisk hjälp under arbetslöshet.

Till tjänstepensionen avsätter arbetsgivaren pengar varje år för Carins räkning – det är alltså ett pensionssparande som hon får via sin anställning. Även under sjukskrivning och föräldraledighet tjänas tjänstepension in.

Rätten till årlig löneöversyn finns i kollektivavtalet. Avtalet säger hur många procent av medarbetarnas löner som minst ska användas till löneökningar, men lönesättningen är individuell och som medlem kan man alltså få både mer och mindre än så.

Rätt till ledighet för att gå en kurs på betald arbetstid ingår i PU-avtalet, liksom att arbetsgivaren betalar kurslitteraturen.

Fem extra semesterdagar utöver de som finns i lagen får Carin och andra anställda över 40 år tack vare kollektivavtalet.

Ob-ersättningen finns reglerad i kollektivavtalet, och den får Carin i pengar för att hon arbetar obekväma tider.

Övertidsersättningen är även den reglerad i avtalet, och ersätter de 20 timmarna som Carin arbetat övertid.

Upp till fem timmars facklig information på arbetstid per år ingår i PU-avtalet.

Svenska kyrkans avtal

Nyheter

Till arkivet

Gör skillnad på jobbet med Engagemangskiosken

Rätt lön från början

Rätt lön från början

Lön, Filmvisning

Det är viktigt för Visions medlemmar att få rätt lön från början. Visa filmen "Rätt lön från början" för sommarjobbare eller praktikanter.

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum