Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

Välkommen till Visions pensionärssektion, Region Stockholm!

Aktuellt

Välkomna till höstens program, som är ett samarbete med Visions pensionärssektioner Stockholm, Norr, Söder och Regionen.

Höstprogram 2023

29 november: Lunchkonsert med sallad i Guldfoajen, Operahuset

Datum och tid: Onsdag 29 november kl 11.45

1 trappa i Operahuset. Programmet är ännu inte fastställt, det blir en överraskning vad det är vi får lyssna till. Vi har bokat 36 platser. Kostnad 245 kronor för medlem och 340 kronor för icke medlem, sätts in på plusgiro 93 962 – 9 senast två veckor före konserten. Samling utanför Operan kl 11.30 där biljetterna kommer att delas ut.

Anmälan senast 20 september till Birgitta Petré, 076-038 40 99, birgittapetre7@gmail.com. Det går också bra att anmäla sig till Karin Aiat, 070-205 81 73, ainakarin@hotmail.com. Uppge telefon och sektionstillhörighet vid anmälan.

Ansvarig sektion: Stockholm

6 december: Julbordskryssning med Viking Cinderella

Datum: 6-7 december, avgång kl 15.30

Dygnskryssning Stockholm – Mariehamn. 6 december avgång kl 17 och åter 7 december kl 14. Samling kl 15.30 för biljettutlämning.

Gå till sjöss och njut av Kocklandslagets klassiska julbord inklusive vin, öl, läsk och kaffe. Passa på att julshoppa i taxfree. Upplev julstämning och underhållning i glada vänners lag. Resan subventioneras av respektive sektion med 200 kronor per medlem. Medföljande icke medlem betalar ytterligare 200 kronor. Julbordet serveras kl 17.30.

Pris för medlem: i vald hytt, julbord och frukost (medföljande + 200 kronor)

  • Del i hytt insides: 523 kronor
  • Del i hytt utsides: 603 kronor
  • Enkelhytt insides: 683 kronor
  • Enkelhytt utsides: 843 kronor

Utöver dessa alternativ finns Comforthytter som har dubbelsäng och är dyrare.

Vid anmälan ska namn, sektion och födelsedata anges. Betalning ska ske vid bekräftelse om plats till plusgiro 495 70 55-9. Antal platser är 15. Ta med legitimation.

Anmälan senast 30 oktober till Ritva Ståhl, 08-641 96 90 eller 070-586 96 90, ritva.stahl@telia.com. Det går också bra att anmäla sig till Berit Vedin Klevbrand, 070-968 74 31, vedinberit@hotmail.com.

Ansvarig sektion: Storstockholm Söder

12 december: Jullunch i Hartwickska huset

Datum och tid: Tisdag 12 december kl 13–16
Plats: St. Paulsgatan 39. Du åker T-bana till Mariatorget.

Vi startar kl 13 med glöggmingel innan det är dags att börja äta. Alternativa drycker finns att köpa till självkostnadspris. Det blir lotteri där priset är 20 kronor för tre lotter.

Kostnad för medlem är 225 kronor och för övriga deltagare 350 kronor. Avgiften sätts in på plusgiro 93 962–9.

Anmälan senast 19 november till Birgitta Petré, birgittapetre7@gmail.com, 076-038 40 99 alternativt till Karin Aiat, ainakarin@hotmail.com, 070-205 81 73

Ansvarig sektion: Stockholm

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss