Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Visions pensionärsförening i Kalmar

Välkommen att bli pensionärsmedlem i Vision.

Alla Visions medlemmar erbjuds ett grundmedlemskap och ett sektionsmedlemskap vid pensionering. Genom grundmedlemskapet får du möjlighet att teckna förmånliga seniorförsäkringar (hemförsäkring, gruppliv och olycksfall). Du får även Tidningen Vision hemskickad, och rabatter på exempelvis studiecirklar.

Som pensionärsmedlem kan du dessutom tillhöra en lokal sektion där du bor eller på den ort där du har jobbat. Verksamheten i sektionen beror på medlemmarnas intressen och initiativ. Man kan ordna studiecirklar, föreläsningar, utflykter, resor och besök på muséer och utställningar.

Kostnad

Du betalar 100 kronor per år för ditt pensionärsmedlemskap. Om du väljer att också vara med i Visions pensionärsförening i Kalmar tillkommer en avgift på 100 kronor som går till föreningen. Du kan bli pensionärsmedlem även om du har särskild ålderspension eller går i förtidspension.

Om pensionärsföreningen i Kalmar

Här i Kalmar har vi en aktiv pensionärsförening med cirka 216 medlemmar som tidigare jobbat i Kalmar kommun och inom Region Kalmar län (tidigare Landstinget).

Under året hittar vi på olika aktiviteter som exempelvis kan vara:

  • Naturvandring
  • Intressant information om någon verksamhet i kommunen/regionen
  • Dagsresa med lunch
  • Årsmöte
  • Julbordslunch

I mån av plats är maka/make/sambo/vän också välkommen. 

Aktuella aktiviteter hittar du under rubrikerna här till höger eller längre ner om du tittar i din mobil. Styrelsen är öppen för förslag till aktiviteter och idéer från medlemmarna.

Bli pensionärsmedlem

När du går i pension från 65 år kommer du automatiskt att få ett erbjudande från Vision centralt om att vara fortsatt medlem i Vision och ett erbjudande om att vara medlem i pensionärssektion.

Om du går i pension innan 65 år får du själv ringa Vision centralt och meddela att du går i pension och vill fortsatt vara kvar som medlem. 

Kontakta Vision

Annan lokal facklig information hittar du på Kalmars kommunavdelning.