Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Visions pensionärsförening i Kalmar

Välkommen att bli pensionärsmedlem i Vision.

Alla Visions medlemmar erbjuds ett grundmedlemskap och ett sektionsmedlemskap vid pensionering. Genom grundmedlemskapet får du möjlighet att teckna förmånliga seniorförsäkringar (hemförsäkring, gruppliv och olycksfall). Du får även Tidningen Vision hemskickad, och rabatter på exempelvis studiecirklar.

Som pensionärsmedlem kan du dessutom tillhöra en lokal sektion där du bor eller på den ort där du har jobbat. Verksamheten i sektionen beror på medlemmarnas intressen och initiativ. Man kan ordna studiecirklar, föreläsningar, utflykter, resor och besök på muséer och utställningar.

Kostnad

Du betalar 100 kronor per år för ditt pensionärsmedlemskap. Om du väljer att också vara med i Visions pensionärsförening i Kalmar tillkommer en avgift på 100 kronor som går till föreningen. Du kan bli pensionärsmedlem även om du har särskild ålderspension eller går i förtidspension.

Om pensionärsföreningen i Kalmar

Här i Kalmar har vi en aktiv pensionärsförening med cirka 216 medlemmar som tidigare jobbat i Kalmar kommun och inom Region Kalmar län (tidigare Landstinget).

Under året hittar vi på olika aktiviteter som exempelvis kan vara:

  • Naturvandring
  • Intressant information om någon verksamhet i kommunen/regionen
  • Dagsresa med lunch
  • Årsmöte
  • Julbordslunch

I mån av plats är maka/make/sambo/vän också välkommen. 

Aktuella aktiviteter hittar du under rubrikerna här till höger eller längre ner om du tittar i din mobil. Styrelsen är öppen för förslag till aktiviteter och idéer från medlemmarna.

Bli pensionärsmedlem

När du går i pension från 65 år kommer du automatiskt att få ett erbjudande från Vision centralt om att vara fortsatt medlem i Vision och ett erbjudande om att vara medlem i pensionärssektion.

Om du går i pension innan 65 år får du själv ringa Vision centralt och meddela att du går i pension och vill fortsatt vara kvar som medlem. 

Kontakta Vision

Annan lokal facklig information hittar du på Kalmars kommunavdelning.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00