Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision Region Dalarna

Pensionärssektion 44 Region Dalarna

Du som blir pensionär inom en snar framtid är välkommen till Visions pensionärsverksamhet.

Här i Dalarna har regionpensionärer en lokal pensionärssektion, sektion 44, som täcker hela länet. Du står kvar i facket och har kvar din försäkring i Vision. Du betalar en årsavgift på 180 kronor. 

Vid varje årsmöte lägger styrelsen förslag på olika aktiviteter som exempelvis studiebesök och utflykter.

När du fyller 65 år går din medlemsförsärkring i Skandia automatiskt över till Visions seniorförsäkring. Det gäller oavsett om du är sjuk eller frisk. Men du måste vara kvar som medlem i Vision under hela försäkringstiden. 

Seniorförsäkringen omfattar livförsäkring och olycksfallförsäkring. Om du tidigare har haft livförsäkring i din Vision-gruppförsäkring får du även teckna olycksfallförsäkring som senior. Du får däremot inte göra tvärtom, det vill säga övergå från enbart olycksfallförsäkring till både liv- och olycksfallförsäkring. Om du har en medförsäkrad när du fyller 65 år så får hen fortsätta som medförsäkrad. Premien baseras på din (gruppmedlemmarnas) ålder och skadereglering sker efter den drabbades ålder.

Ring Skandia om du har frågor: 0771-556 677

Mer information för dig som pensionärsmedlem

Sektionsstyrelsen 2022-2023

Du är välkommen att kontakta någon i styrelsen om du har några frågor.

Revisorer

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision