Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

warning icon

Faktura från Skandia

Vision Region Dalarna

Pensionärssektion 44 Region Dalarna

Du som blir pensionär inom en snar framtid är välkommen till Visions pensionärsverksamhet.

Här i Dalarna har regionpensionärer en lokal pensionärssektion, sektion 44, som täcker hela länet. Du står kvar i facket och har kvar din försäkring i Vision. Du betalar en årsavgift på 180 kronor. 

Vid varje årsmöte lägger styrelsen förslag på olika aktiviteter som exempelvis studiebesök och utflykter.

När du fyller 65 år går din medlemsförsäkring i Skandia automatiskt över till Visions seniorförsäkring. Det gäller oavsett om du är sjuk eller frisk. Men du måste vara kvar som medlem i Vision under hela försäkringstiden. 

Seniorförsäkringen omfattar livförsäkring och olycksfallsförsäkring. Om du tidigare har haft livförsäkring i din Vision-gruppförsäkring får du även teckna olycksfallsförsäkring som senior. Du får däremot inte göra tvärtom, det vill säga övergå från enbart olycksfallsförsäkring till både liv- och olycksfallsförsäkring. Om du har en medförsäkrad när du fyller 65 år så får hen fortsätta som medförsäkrad. Premien baseras på din (gruppmedlemmarnas) ålder och skadereglering sker efter den drabbades ålder.

Ring Skandia om du har frågor: 0771-556 677

Mer information för dig som pensionärsmedlem

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss