Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

Välkommen till Visions pensionärssektion Region Stockholm!

Vi hälsar dig välkommen till Visions pensionärssektion för Region Stockholm!

När du går i ålderspension får du i god tid information från Vision om ditt fortsatta medlemskap om försäkringar och andra frågor. 

För dig som är pensionär

Utöver ett grundmedlemskap kan du också vara medlem i Visions pensionärssektion för Region Stockholm. Valet av sektionsmedlemskap görs i samband med informationen som skickas till dig. Det är viktigt att du aktivt väljer att vara medlem i sektionen samtidigt med grundmedlemskapet.

Sektionens verksamhet

Sektionen, som bildades 1983, består för närvarande av knappt 500 medlemmar som tidigare arbetat i regionens olika verksamheter.

Som medlem i Visions pensionärssektion för Region Stockholm erbjuds du en intressant medlemsverksamhet med vår- och höstprogram. De olika medlemsmötena kan innehålla temadagar om kultur- och samhällsfrågor, författarmöten, hälsa och livsstil, studie- och museibesök, utflykter och resor. 

Du får också i ditt medlemskap i sektionen en fortsatt kontakt och trevlig samvaro med gamla arbetskamrater.

Medlemsavgiften är 190 kronor per år vilket inkluderar 100 kronor för grundmedlemskapet och 90 kronor för pensionärssektionen. Avgiften betalas via faktura som skickas ut i januari varje år från Vision. 

I kolumnen till höger på denna hemsida kan du välja att läsa mer om sektionens verksamhet genom att klicka dig vidare till de olika sidorna under "Region Stockholm pensionärssektion". Här hittar du till exempel sektionens program för våren 2024 under "Aktuellt". 

Samarbete med andra pensionärssektioner

I Stockholms län samarbetar Visions pensionärssektion för Region Stockholm i ett nätverk med pensionärssektionerna för Stockholms stad samt  norr- och söderkommunerna i länet, sektioner för kommunerna norr och söder i länet. Samarbetet består av gemensamt arbete och utbyte av programverksamheten.

Kontakt

Välkommen att höra av dig till vår styrelse om du har frågor och idéer om verksamheten.

Namn
Telefon
E-postadress
Meddelande

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss