Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Pensionärssektion i Luleå

  • -

Välkommen till Visions seniorsektion i Luleå för dig som är senior och medlem i Vision.

Sektionen bildades 1990 och består för närvarande av cirka 285 medlemmar. 

Oavsett hur du upplever din situation så har du stor glädje av att stanna kvar som medlem i Vision. Vi erbjuder dig att delta i olika medlemsaktiviteter och trevlig samvaro med tidigare arbetskamrater och nya bekantskaper. Medlemsavgiften är 180 kronor per år, varav 100 kronor går till förbundet och 80 kronor till sektionen. 

Mer för dig som pensionär 

Kalender 2024

  • Vårlunch på Liverestaurangen onsdag den 22 maj - inbjudan skickad, läs mer under länken till medlemsaktiviteter

Tillsvidare kan ni även notera dessa datum - 22 oktober och 10 december. En höstresa i september är också planerad. När alla detaljer är klara kommer mer information här och via e-post

Mer information om medlemsaktiviteter.

Vi erbjuder även studicirklar. Det finns en grupp som spelar boule varje onsdag, fler är välkomna att ansluta.  I höst har vi omstart med Qigong, läscirkel och handarbete igen.

Mer information om studiecirklar.

Teaterombud   

Vårt teaterombud är Ann-Christin Lahti. Genom henne kan du boka teaterbiljetter till Norrbottensteatern med 30 procents rabatt på ordinarie biljettpris till Norrbottensteaterns egna produktioner. Anki bokar biljetterna och tar sedan betalt av dig helst via Swish. Biljetterna förmedlas av Anki via e-post.

Du kan också välja att Anki bara reserverar platser. Då skickas en orderbekräftelse som vidarebefordras till dig som ska ha och betala biljetterna. Du klickar på en länk i orderbekräftelsen och fullföljer köpet. Biljetterna kommer att skickas till Anki som sedan vidarebefordrar till dig via din mail.

Anki nås enklast via mejl: lahti.0920281898@telia.com eller telefon 070-678 65 76, som hon ofta har på ljudlöst så säkrast är sms eller mejl.

Föreställningar (norrbottensteatern.se)

Kulturens hus - Garderoben

Kulturens hus anlitar föreningar som kan arbeta i garderoben vid deras olika evenemang. Vi inom Visions seniorsektion i Luleå har anmält vårt intresse för att delta. Ersättningen som vi får för detta uppdrag går till sektionen för att användas till våra resor och medlemsmöten.

Vi är i behov av några frivilliga medlemmar som kan ställa upp vid något av evenemangen, det kan gälla dagtid, kvällstid eller helg och kan delas med andra föreningar. Om du är intresserad att finnas med på kontaktlistan så hör av dig till Berta Malo, 070-352 77 58 eller mejla bettanmalo@gmail.com

Länksamling till bra-att-veta

Äldresupporten

För att få hjälp till en aktiv och meningsfull vardag erbjuder Äldresupporten information, råd och stöd till dig som är 65 år eller äldre.

Äldresupporten (lulea.se)

Äldrelinjen

För dig som är över 65 år och behöver prata med någon. Drivs av organisationen MIND. Ring 020-22 22 33.

Äldrelinjen (mind.se)

Skandia nytt försäkringsbolag från 2018

Den 1 januari 2018 har Visions medlemsförsäkringar flyttats till Skandia från Förenade Liv. Det gäller samtliga personförsäkringar som livförsäkring, olycksfallsförsäkring, sjuk- och diagnosförsäkring, barnförsäkring, seniorförsäkring samt familjeskydd.

Visions medlemsförsäkringar

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss