Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Pensionärssektion i Luleå

Sektionen för dig som är senior och medlem i Vision.

Vi hälsar dig välkommen till Visions seniorsektion i Luleå. Oavsett hur du upplever din situation så har du stor glädje av att stanna kvar som medlem i Vision. Vi erbjuder dig att delta i olika medlemsaktiviteter och trevlig samvaro med tidigare arbetskamrater. 

Sektionen bildades 1990 och består för närvarande av cirka 285 medlemmar. Medlemsavgiften är 180 kronor per år, varav 100 kronor går till förbundet och 80 kronor till sektionen.

Mer för dig som pensionär 

Äldresupporten

För att få hjälp till en aktiv och meningsfull vardag erbuder Äldresupporten information, råd och stöd till dig som är 65 år eller äldre.

Äldresupporten

Rädda Barnen söker volontärer

Just nu är Rädda Barnen i behov av volontärer till läxhjälp på Porsöskolan och Hertsöskolan.

Läs mer här.

Teaterombud   

Agneta Rönnbäck är teaterombud för vår sektion. Vid beställning av biljetter genom teaterombud får man ett förmånligare pris. Detta gäller dock endast för Norrbottens Teaterns egna uppsättningar.

Kontakta Agneta på 0920 22 17 26 eller mejla agnetacec@hotmail.com

Norrbottensteatern.se

Kulturens hus - Garderoben

Kulturens hus anlitar föreningar som kan arbeta i garderoben vid deras olika evenemang. Vi inom Visions seniorsektion i Luleå har anmält vårt intresse för att delta. Ersättningen som vi får för detta uppdrag går till sektionen för att användas till våra resor och medlemsmöten.

Vi är i behov av några frivilliga medlemmar som kan ställa upp vid något av evenemangen, det kan gälla dagtid, kvällstid eller helg och kan delas med andra föreningar. Om du är intresserad att finnas med på kontaktlistan så hör av dig till Berta Malo, 070 352 77 58 eller mejla bettanmalo@gmail.com

Förmåner för medlemmar i Vision

Som medlem i Vision får du många medlemsförmåner som skapar värde för dig i vardagen. Exempel är försäkringar, rabatter hos ett antal hotellkedjor i Norden och hyra av semesterstugor till medlemspris.

Visions medlemsförmåner

Röda Korset - Coronaviruset

Viktiga råd och fakta om smittan.

Råd och fakta (rodakorset.se)

Äldrelinjen

För dig som är över 65 år och behöver prata med någon. Drivs av organisationen MIND. Ring 020 22 22 33

Skandia nytt försäkringsbolag från 2018

Den 1 januari 2018 har Visions medlemsförsäkringar flyttats till Skandia från Förenade Liv. Det gäller samtliga personförsäkringar som livförsäkring, olycksfallsförsäkring, sjuk- och diagnosförsäkring, barnförsäkring, seniorförsäkring samt familjeskydd.

Visions medlemsförsäkringar

Meddela din mejladress

Vi vill på ett snabbt och smidigt sätt få ut vår information om aktiviteter och annat till er medlemmar. Portokostnaderna är höga och för att minska på den utgiftsposten har vi för avsikt att framledes skicka ut vår information via mejl. Därför måste vi få tillgång till din mejladress och vi vore tacksam om du meddelar den till sonjak@bredband.net. Tack för din hjälp.

Viktiga telefonnummer

Sjukvårdsrådgivningen 1177
Läkemedelssupplysningen 0771 46 70 10
Giftinformationscentralen 08 33 12 31
SOS 112
Polisen 114 14