Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

Pensionärssektion i Luleå

Sektionen för dig som är senior och medlem i Vision.

Vi hälsar dig välkommen till Visions seniorsektion i Luleå. Oavsett hur du upplever din situation så har du stor glädje av att stanna kvar som medlem i Vision. Vi erbjuder dig att delta i olika medlemsaktiviteter och trevlig samvaro med tidigare arbetskamrater. 

Sektionen bildades 1990 och består för närvarande av cirka 285 medlemmar. Medlemsavgiften är 180 kronor per år, varav 100 kronor går till förbundet och 80 kronor till sektionen.

Mer för dig som pensionär 

 

Träff inför julen 2023

Du är välkommen till en medlemsträff inför julen tisdagen den 5 december
kl 13.00 i IOGT:s lokaler, Luleå.

Se inbjudan.

Äldresupporten

För att få hjälp till en aktiv och meningsfull vardag erbjuder Äldresupporten information, råd och stöd till dig som är 65 år eller äldre.

Äldresupporten (lulea.se)

Rädda Barnen söker volontärer

Just nu är Rädda Barnen i behov av volontärer till läxhjälp på Porsöskolan och Hertsöskolan.

Information om läxhjälp (pdf)

Teaterombud   

Vårt teaterombud är Ann-Christin Lahti. Genom henne kan du boka teaterbiljetter till Norrbottensteatern. 

Ann-Christin säger:

Som teaterombud har jag 30 procent rabatt på ordinarie biljettpris till Norrbottensteaterns egna produktioner. Jag kan boka biljetterna och sedan få betalt av dig helst via Swish. Biljetterna får jag i min e-post och förmedlar dem vidare till dig.

Du kan också välja att jag bara reserverar platser. Då får jag en orderbekräftelse som jag vidarebefordrar till dig som ska ha och betala biljetterna. Du klickar på en länk i orderbekräftelsen och fullföljer köpet. Biljetterna kommer att skickas till mig som sedan vidarebefordrar till dig via din mail.

Ni når mig enklast via min mejl: lahti.0920281898@telia.com eller telefon 070-678 65 76, som jag ofta har på ljudlöst så säkrast är sms eller mejl.

Föreställningar (norrbottensteatern.se)

Kulturens hus - Garderoben

Kulturens hus anlitar föreningar som kan arbeta i garderoben vid deras olika evenemang. Vi inom Visions seniorsektion i Luleå har anmält vårt intresse för att delta. Ersättningen som vi får för detta uppdrag går till sektionen för att användas till våra resor och medlemsmöten.

Vi är i behov av några frivilliga medlemmar som kan ställa upp vid något av evenemangen, det kan gälla dagtid, kvällstid eller helg och kan delas med andra föreningar. Om du är intresserad att finnas med på kontaktlistan så hör av dig till Berta Malo, 070-352 77 58 eller mejla bettanmalo@gmail.com

Äldrelinjen

För dig som är över 65 år och behöver prata med någon. Drivs av organisationen MIND. Ring 020-22 22 33.

Äldrelinjen (mind.se)

Skandia nytt försäkringsbolag från 2018

Den 1 januari 2018 har Visions medlemsförsäkringar flyttats till Skandia från Förenade Liv. Det gäller samtliga personförsäkringar som livförsäkring, olycksfallsförsäkring, sjuk- och diagnosförsäkring, barnförsäkring, seniorförsäkring samt familjeskydd.

Visions medlemsförsäkringar

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss