Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

För oss i Vision Seniorer Göteborg

Välkommen till Vision Seniorer Göteborg. Sektion nr 98. Vi är en aktiv sektion för seniorer som välkomnar alla inom Göteborgsområdet till vår gemenskap. Vi är ca 1100 medlemmar i sektion 98.

Torsdagsträffar 2022

Träffarna hålls i Majornakyrkans lokal vid biblioteket på Chapmans torg 6, Göteborg, hållplats: Chapmans Torg, Spårvagn 3 och 9            

Torsdagsträffarna hålls varannan torsdag. Alla träffar startar kl 10.30 och innehåller, förutom det sociala samkvämet, föredrag, underhållning och överraskningar. Ingen anmälan behövs.

Håll utkik efter både det och vad som vankas respektive torsdag på vår hemsida. Man kan köpa ett klippkort för fika och smörgåsar på torsdagsträffarna. Kostnaden är 200 kronor för åtta tillfällen (fem kronor billigare per tillfälle).

Program hösten 2022

Torsdagsträffar 

Höstupptakt med Musik i Sydväst

Datum: 1 september
Blandad underhållning och allsång med Musik i Sydväst

Musikquiz med Niklas Carlsson

Datum: 15 september

”Tea for Two på Badhotellet”

Datum: 29 september
Soliga schlagers från film, scen och revy  
Ann-Sofi Härstedt Sång, Arne Murby Piano och Sång

”Hamnarnas musik”, Åsa Liljestam, Museivärd Sjöfartsmuseet   

Datum: 13 oktober 
Kända musikstilar som tango, jazz och pop, men också andra, mindre och mer okända musikstilar har uppstått i mötet mellan människor i hamnstäder och spridits över haven av sjömännen.

FNs bakgrund/historia och fredsbevarande arbete

Datum: 27 oktober
Göteborgs FN-förening med bland annat ordförande Albin Oskarsson.

Testamente och framtidsfullmakt

Datum: 10 november
Familjens Jurist, Magnus Engelin 

Kristian Wedel Journalist GP

Datum: 24 november
Göteborg 400 år

Årsmöte

Datum: 8 december
Adonis underhåller

Studiebesök

Datum: Onsdag 7 september kl 12

Plats: Kortedala museum - besök en retrolägenhet. Allhelgonagatan 1, spårvagn 6,7 och 11, hpl "Allhelgonakyrkan", gå 180 meter. Lägenheten ligger i bottenplan. Besöket tar ungefär en timme.

Pris: 50 kronor

Kortedala museum är ett lägenhetsmuseum på två rum och kök som är inredd med originalföremål och som visar vardagslivet under 1950- och 60-talen. I lägenheten kan man se hur vi bodde när folkhemmet skulle byggas, när allt var möjligt och framtiden var öppen och ljus.

Anmälan: Mejla, sms:a eller ring Inger Ståhlgren, inger.stahlgren@gmail.com, tel 070 215 10 91. Anmälan och betalning senast 31 augusti.

Svampinformation Botaniska Trädgården

Datum: Måndag 26 september kl 10

Plats: Carl Skottbergsgatan 22 A, huvudentrén. Busshållplats "Annedalskyrkan", spårvagnshållplats "Botaniska trädgården" eller "Linnéplatsen", Flexlinjen mötesplats nummer 1885 huvudentrén. Gå cirka 500 meter till "Roten" - en byggnad på höger sida. 

Pris för medlemmar: 50 kronor*
Pris för ej medlemmar (i mån av plats): 175 kronor*

*Kostnad för entré 20 kronor tillkommer.

Om studiebesöket: Kennert Danielsson, naturpedagog/"svampexpert", berättar bland annat om vart man hittar de olika svampsorterna. Är det i barrskog, lövskog eller ängsmark? Ätliga svampar eller inte? Hur ska svamp förvaras? Besöket tar omkring en och en halv timme.

Anmälan: Mejla, sms:a eller ring Lars Dahlström, buslasses@yahoo.se eller ring 070 761 19 54. Anmälan och betalning senast 14 september.

Besök Galleri Thomassen - som börjar med mingel.

Datum: Tisdag 4 oktober kl 18

Plats: Götabergsgatan 32. Hållplats "Vasaplatsen" eller "Valand". Besöket tar cirka två timmar.

Om studiebesöket: Galleri Thomassens ambition är att visa det bästa från den samtida konstscenen och arbetar med konstnärer från Sverige, övriga Skandinavien och Berlin. Gallerier arbetar med att marknadsföra och sälja konstnärers verk genom att bland annat delta i inhemska och internationella konstmässor och andra forum för att exponera och marknadsföra konstnärernas verk till en bredare publik.  

Paul Thomassen kommer att berätta om hur man arbetar som galleriägare, hur branschen har förändrats och vad man kan sia om för framtiden. Vilka konstnärer marknadsför Galleriet Thomassen?

Pris för medlemmar: 50 kronor
Pris för ej medlemmar (i mån av plats): 100 kronor

Anmälan: Mejla, sms:a eller ring Viveca Ellman Eriksson, viveca.ellman@gmail.com eller ring 070 261 05 22. Anmälan och betalning senast 21 september.

Resa till Värmland hösten 2022

Datum: Onsdag till torsdag, 21-22 september

Ack Värmeland du sköna...... en tvådagarsresa

Onsdag 21 september  
7:45 Avresa från Gustaf Adolfs Torg. Bussen är framkörd kl 7:30
9.30 Kaffe med Klengås i Hamre bakstuga, söder om Mellerud
12.15

Lunch Alsters herrgård, Fröding

Kalvytterfilé, rödvinssås, örtbakad potatis och rostade grönsaker.

Vegetariskt alternativ: chiligryta serverad med inlagd lök, guacamole och krispigt stekt bröd.

Båda rätterna är laktos- och glutenfria.

13 Guidning, egen tid att gå runt på utställningen och att besöka de två flyglarna.
14.45 Kaffe och kaka
15.30 Avresa till konsthallen Sandgrund
16 Guidning samt egen tid i Lars Lerins konsthall Sandgrund
17.30 Till hotell Scandic Winn (två kvarter från konsthallen och två kvarter från torget)
19 Middagsbuffé på hotellet
Torsdag 22 september  
9 Avresa till Arvika
10 Klässbols linneväveri - guidning i väveriet
10.30-11.30 Shopping i butiken
12-13 Lunch Gate Gästgiveri (lunch ska väljas vid beställning av resan)*
13.30 Rackstadmuseet med Oppstuhage (Christian Erikssons bostad och ateljé). Guidning, egen tid och eftermiddagskaffe.
19.30 Göteborg

*Välj en av följande rätter på Gate Gästgiveri:

  • Rätt 1: Pannbiff med lök och lingonsylt.
  • Rätt 2: Kall ugnsbakad lax med dillmajonäs.
  • Rätt 3: Vegetariskt

Glutenfria eller laktosfria rätter kan också beställas. Allting utom drycker ingår.

Pris för medlemmar: 1 800 kronor (enkelrum + 545 kronor)
Pris för icke nedlenmmar: 2 350 kronor (enkelrum + 545 kronor).

Anmälan och information: Mejla, sms:a eller ring Lennart Merking, lmerking21@gmail.com/076 110 23 76 eller Inger Ståhlgren, inger.stahlgren@gmail.com/070 215 10 91. Anmälan och betalning senast den 19 augusti.

Inbetalning till bankgiro 5342-5302 eller swish 12 32 76 28 62.

Kom ihåg att skriva namn och lunchrätt 1,2 eller 3 för Gate Gästgiveri samt eventuellt vegetariskt alternativ för Alsters herrgård.

Julmarknad på Wapnö slott med julbord på hemvägen

Datum: Fredag 2 december 

Vi åker till Wapnö julmarknad (Halmstad) och på hemvägen äter vi julbord på Kvibille Gästgivaregård.

Bussen går kl 8.30 från Gustav Adolfs Torg och vi är framme vid Wapnö slott när de öppnar kl 11. Vi börjar vårt besök med julgröt, kaffe och smörgås. Därefter går vi runt och tittar på julmarknaden. Kl 15 lämnar vi Wapnö och åker till Kvibille Gästgivaregård för att äta julbord. Åter i Göteborg kl 20.

Pris för medlemmar:400 kronor
Pris för ej medlemmar (i mån av plats): 750 kronor

Anmälan: Mejla, sms:a eller ring Inger Persson efter kl 16 från 5 september-4 november, ingerpersson1942@gmail.com/070 212 98 47. Anmälan och betalning senast fredag 4 november.

Betalning

Betalning för samtliga aktiviteter sker till bankgiro 5342-5302. Du kan också swisha till 12 32 76 28 62. Kom ihåg att skriva ditt namn.

Om Visions seniorverksamhet

Vision har en seniorverksamhet för dig som har slutat jobba. Det kostar endast 180 kronor per år att vara med. 100 kronor går till förbundet och 80 kronor går direkt till sektionens verksamhet. Göteborgssektionen har nummer 98.

Vision-seniorerna i Göteborg har en mycket livaktig verksamhet, fylld med träffar, studiebesök och resor - och inte minst trevlig gemenskap.

Mer för dig som pensionär

Valutskott

Vill du, eller känner du någon som vill eller borde, vara med och ta något uppdrag i föreningen, styrelse eller annat? Välkommen att kontakta Viveca Ellman, viveca.ellman@gmail.com som är sammankallande i Valutskottet. 

Seniorförsäkring

Du som är medlem i pensionärssektionen kan ha kvar dina fackliga försäkringar. Visions seniorförsäkring gäller oavsett om du är sjuk eller frisk, men du måste vara kvar som medlem i Vision under hela försäkringstiden.

Kontakta Folksam eller Skandia för frågor om försäkringar.

Kontakt

För medlemsfrågor vänd er till Vision Direkt.

Kontakta Vision

Du är också välkommen att kontakta Markus Leonsson, 073 072 33 02

Styrelsen för Vision Seniorer Göteborg

Vision Seniorer Göteborg tipsar 

Uppdatera dina kontaktuppgifter

För att kunna kommunicera lättare framöver via exempelvis mejl eller sms
behöver vi ha aktuella mejladresser och telefonnummer. Du kan själv
kolla detta på Mina sidor.

Mina sidor (logga in)

Om du behöver hjälp med detta är du välkommen att kontakta Markus Leonsson, markus.leonsson@gmail.com eller ring 073 072 33 02 som hjälper dig.

Sjöfartsmuseet Akvarium

Föredrag för seniorer (youtube.com)

Göteborgs Stad

Ta del av Göteborgs Stads program för seniorer.

Goteborg.se/seniorgoteborg

Det skattefria bostadstillägget till pensionen

Har du rätt till  bostadstillägg från Pensionsmyndigheten? Gå in på Pensionsmyndighetens hemsida och gör en beräkning.

Pensionsmyndigheten.se

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00