Stanna kvar i facket som pensionär

Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Pensionär i Vision

Är du medlem i Vision och har gått i pension? Välkommen att bli pensionärsmedlem! Du har tillgång till flera av våra förmåner när du stannar kvar i Vision som pensionär och betalar bara 100 kronor per år (lokal avgift för vald sektion kan tillkomma).

Att vara med i facket som pensionär

Som pensionärsmedlem i Vision behåller du medlemsförsäkringar du har tecknat via Vision. Möjligheten att bli pensionärsmedlem gäller bara om du är medlem i Vision redan innan du går i pension. Flera andra av våra förmåner ingår också i pensionärsmedlemskapet.

Vill du bli pensionärsmedlem? Logga in på Mina sidor och skicka ett meddelande till oss om när du går i pension så hjälper vi dig. Meddela också om du vill tillhöra någon av våra pensionärssektioner.

Pensionärssektioner

Som pensionärsmedlem kan du tillhöra en lokal sektion om en sådan finns där du bor eller på den ort där du har jobbat. Pensionärssektionens verksamhet beror på medlemmarnas intressen och initiativ. 

Förmåner för pensionärer

I ditt medlemskap som pensionär ingår Tidningen Vision som skickas hem till dig sex gånger om året. Dessutom får du rabatt på bland annat studiecirklar och litteratur som pensionärsmedlem.

Bra försäkringar

När du som är medlem i Vision fyller 67 år flyttas vissa av dina befintliga medlemsförsäkringar över till vår seniorförsäkring. På så sätt behåller du de förmånliga försäkringar du har genom ditt medlemskap.

Hitta din pensionärssektion

Visions pensionärssektioner utformar sin verksamhet utifrån medlemmarnas intressen och initiativ. Exempel på aktiviteter som sektioner anordnar är studiecirklar, föreläsningar, utflykter, resor och besök på muséer och utställningar.

Hitta din sektion

Vad kostar det att vara pensionärsmedlem?

När du är pensionärsmedlem i Vision betalar du 100 kronor per år. Det kan tillkomma en lokal avgift till sektionen för den lokala verksamheten. Du som medlem väljer själv om du vill vara med i en sektion.

Sektionsinformation

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss