Stanna kvar i facket som pensionär

Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Pensionär i Vision

Är du medlem i Vision och har gått i pension? Välkommen att bli pensionärsmedlem! Du har tillgång till flera av våra förmåner när du stannar kvar i Vision som pensionär.

Att vara medlem i facket som pensionär

Som pensionärsmedlem i Vision behåller du medlemsförsäkringar du har tecknat via Vision. Möjligheten att bli pensionärsmedlem gäller bara om du är medlem i Vision redan innan du går i pension. Flera andra av våra förmåner ingår också i pensionärsmedlemskapet.

Vill du bli pensionärsmedlem? Logga in på Mina sidor och skicka ett meddelande till oss om när du går i pension så hjälper vi dig. Meddela också om du vill tillhöra någon av våra pensionärssektioner.

Pensionärssektioner

Som pensionärsmedlem kan du tillhöra en lokal sektion om en sådan finns där du bor eller på den ort där du har jobbat. Pensionärssektionens verksamhet beror på medlemmarnas intressen och initiativ. 

Förmåner för pensionärer

I ditt medlemskap som pensionär ingår Tidningen Vision som skickas hem till dig sex gånger om året. Dessutom får du rabatt på bland annat studiecirklar och litteratur som pensionärsmedlem.

Bra försäkringar

När du som är medlem i Vision fyller 67 år flyttas vissa av dina befintliga medlemsförsäkringar över till vår seniorförsäkring. På så sätt behåller du de förmånliga försäkringar du har genom ditt medlemskap.

Hitta din pensionärssektion

Visions pensionärssektioner utformar sin verksamhet utifrån medlemmarnas intressen och initiativ. Exempel på aktiviteter som sektioner anordnar är studiecirklar, föreläsningar, utflykter, resor och besök på muséer och utställningar.

Hitta din sektion

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss