Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Pensionärsmedlem i Vision

Välkommen att bli pensionärsmedlem i Vision. Som pensionärsmedlem har du bland annat möjlighet att teckna förmånliga seniorförsäkringar. Möjligheten gäller endast om du är kvar som medlem i Vision innan du blir pensionärsmedlem.

Är du medlem i Vision och har gått i pension?

Har du frågor om ditt medlemskap, så hittar du många svar i vårt forum.

Visions frågeforum

Vanligaste frågor och svar

Jag är pensionärsmedlem, när kommer årsavgiften?

Kontakta oss

Söker du svar på fler frågor så är du välkommen att kontakta oss. Om du önskar hjälp att bli pensionärsmedlem kan du kontakta medlemsenheten på telefon (knappval 3) eller via mejl.

Kontakta Vision

Medlemskapet

Alla Visions medlemmar erbjuds ett grundmedlemskap och ett sektionsmedlemskap vid pensionering. Genom grundmedlemskapet får du möjlighet att teckna förmånliga seniorförsäkringar:

  • Hemförsäkring
  • Gruppliv
  • Olycksfall

Du får även Tidningen Vision hemskickad och rabatter på exempelvis studiecirklar.

Om du går ur som medlem i Vision har du inte möjlighet att teckna Visions förmånliga seniorförsäkring.

Sektion

Som pensionärsmedlem kan du också välja att tillhöra en lokal sektion om en sådan finns, där du bor eller på den ort där du har jobbat. Verksamheten i sektionen beror på medlemmarnas intressen och initiativ. Man kan ordna studiecirklar, föreläsningar, utflykter, resor och besök på muséer och utställningar.

Hitta din avdelning eller klubb

Du betalar 100 kronor per år för ditt pensionärsmedlemskap. Om du väljer att också vara med i en sektion tillkommer en avgift som går till sektionen. Sektionsavgiften varierar och beror på vad din sektion har beslutat, men den brukar ligga på runt 80 kronor.

Du kan bli pensionärsmedlem även om du har särskild ålderspension eller går i förtidspension.

Försäkringar

När du som har försäkring fyller 67 år flyttas du automatiskt över till Visions seniorförsäkring. Seniorförsäkringen kan bland annat omfatta livförsäkring, olycksfallsförsäkring och diagnosförsäkring. Du flyttas över till det försäkringsskydd som du haft innan du blev senior, men med nya försäkringsvillkor och försäkringsbelopp.

Det behövs ingen hälsoprövning, men för att omfattas av seniorförsäkringen måste du fortsätta att betala försäkringspremien och även behålla ditt medlemskap i Vision. 

Sjukförsäkring och trygghetskapital har slutålder 65 år.

Seniorförsäkring (skandia.se)

Hemförsäkring

Vision har också slutit ett förmånligt avtal om hemförsäkring med Folksam, där pensionärer får rabatt på sina försäkringar. Kontakta närmaste kontor för mer information. 

Juristförsäkring

Du som är medlem i Vision kan skaffa en juristförsäkring för bara 45 kr i månaden. Med Juristförsäkringen får du bland annat 15 timmars juridisk rådgivning per år. Försäkringen innehåller fyra delar: juridisk rådgivning, rättsskydd, må-bra-rådgivning och hjälp vid ID-stöld.

Juristförsäkring (folksam.se)

Övriga försäkringar

I övrigt har Vision samarbetsavtal med SEB, Nordea och Danske Bank om medlemslån för pensionärer. Om du vill ha mer information, kontakta respektive bank. 

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar