Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • En medlem samtalar med kollega.

Medlemsförsäkringar

Som medlem i Vision kan du teckna förmånliga försäkringar via Skandia och Folksam. Visions medlemsförsäkringar har bra villkor och lägre premie.

När du tar del av en medlemsförmån via en samarbetspartner är vår partner personuppgiftsansvarig för hanteringen av dina personuppgifter och den rabatt du får genom ditt medlemskap i Vision.

Försäkringar hos Skandia

Personförsäkringar ger dig ekonomisk ersättning i händelse av olycksfall, sjukdom och dödsfall. Välj vilka försäkringar som passar dig och din familj (make, maka, registrerad partner, sambo och barn) till en låg kostnad.

Visions försäkringar hos Skandia (skandia.se)

Ny medlem

Du som är ny medlem får liv-, sjuk-, olycksfalls- och trygghetskapitalförsäkring kostnadsfritt i tre månader med väldigt enkla hälsokrav.

Försäkringar för dig som är ny medlem (skandia.se)

Livförsäkring

Livförsäkringen ger ekonomisk trygghet om en försörjare dör. Engångsbeloppet kan exempelvis göra att familjen har råd att bo kvar i huset eller bostadsrätten. Försäkringen innehåller också begravningshjälp om du har barn och betalas ut om ditt barn dör före 20 års ålder.

Livförsäkring (skandia.se)

Familjeskydd

Familjeskyddet ger de anhöriga en bättre ekonomisk möjlighet att klara den närmaste tiden efter ett dödsfall. Pengarna som betalas ut varje månad blir ett extra tillskott under de första fem åren.

Familjeskydd (skandia.se)

Sjukförsäkring med hälsoförsäkring

Om du blir sjuk minskar din inkomst. Sjukförsäkringen ger dig ett skattefritt extrabelopp varje månad om du blir långvarigt sjuk och betalas ut efter en karenstid på tre månader. Du har också tillgång till en hälsoförsäkring som kan ge förebyggande hjälp vid risk för sjukskrivning på grund av stress och psykisk ohälsa.

Sjukförsäkring med hälsoförsäkring (skandia.se)

Trygghetskapitalförsäkring med diagnosförsäkring

Ger både extra ersättning om du blir långvarigt sjuk och vid vissa diagnoser som till exempel cancer, hjärtinfarkt och stroke. Trygghetskapitalets storlek baseras på ditt försäkringsbelopp, din ålder samt graden av nedsatt arbetsförmåga.

Trygghetskapitalförsäkring med diagnosförsäkring (skandia.se)

Diagnosförsäkring

Ersättning lämnas vid vissa diagnoser som till exempel cancer, hjärtinfarkt eller stroke.

Diagnosförsäkring (skandia.se)

Olycksfallsförsäkring

Försäkringen gäller dygnet runt och har ingen självrisk. Om olyckan är framme kan du bland annat få ersättning vid funktionsnedsättning, dödsfall och kostnader för vård, tandskador och rehabilitering.

Olycksfallsförsäkring (skandia.se)

Barn- och gravidförsäkring

Barn är ofta sämre försäkrade än vuxna. Men med vår barnförsäkring får dina barn en försäkring som gäller dygnet runt både vid sjukdom och olycksfall. Försäkringen har ingen självrisk och gäller alla barn i familjen tills de fyller 25 år om de är folkbokförda på samma adress som du.

Barn- och gravidförsäkring (skandia.se)

Samtalsstöd: Tusen Frågor – Ett nummer

Om du är medlem och har någon av Visions personförsäkringar hos Skandia har du kostnadsfritt tillgång till samtalsstöd kring problem i vardagen. Du erbjuds möjlighet att få prata med exempelvis en ekonom, jurist eller psykolog. Det spelar ingen roll om frågeställningen är arbetsrelaterad eller av privat karaktär.

Kontakten sker via telefon och samtalen omfattas alltid av tystnadsplikt. Det kan exempelvis röra sig om svåra sjukdomar, skilsmässa och dödsfall i familjen. Tjänsten Tusen frågor – Ett nummer. kan ge dig stöd och underlätta att ta sig vidare i livet.

Samtalsstöd Tusen Frågor – Ett nummer

Seniorförsäkring

Alla medlemmar som har en försäkring flyttas automatiskt och utan hälsoprövning till Visions seniorförsäkring vid 67 års ålder. Man kan inte komplettera sina försäkringar när man fyllt 67 år.

Seniorförsäkring (skandia.se)

Försäkringar hos Folksam

Du som har försäkringar via Folksam kan logga in med bank-id på folksam.se för att se dina försäkringar.

Visions försäkringar hos Folksam (folksam.se)

Hemförsäkring med skydd mot id-stöld

Som medlem i Vision kan du teckna en mycket prisvärd hemförsäkring hos Folksam, som tillhandahåller en av marknadens bästa hemförsäkringar. Till exempel ingår id-support dygnet runt som hjälper dig att förebygga, upptäcka och begränsa skador av en id-stöld.

En annan viktig fördel med att teckna din hemförsäkring genom Vision är att du kan ansöka om premiebefrielse om du blir långtidsarbetslös. Om du samlar dina försäkringar hos Folksam får du dessutom samlingsrabatt på många andra försäkringar.

Läs mer på Folksams webbplats eller ring 0771-950 950.

Erbjudande på hemförsäkring för studenter

Om något skulle hända ditt hem eller dina saker – hemma eller på resan – kan det leda till oväntade utgifter. Även när du har en studentekonomi ska du kunna ha en hemförsäkring. Bland annat ingår otursskydd (allrisk), som är bra att ha om du till exempel tappar din mobil eller din dator, och skydd mot id-stöld. Dessutom bjuder Folksam på de tre första månaderna när du tecknar studenthemförsäkringen på webben.

Hemförsäkring för studerande (folksam.se)

Företagsförsäkring

Egenföretagare står inför speciella risker. Du som är medlem i Vision och egenföretagare kan teckna företagsförsäkring hos Folksam. Den innehåller egendomsförsäkring, avbrotts- och extrakostnadsförsäkring, rättsskyddsförsäkring, tjänstereseförsäkring och krisförsäkring.

Företagsförsäkring (folksam.se)

Juristförsäkring

Du som är medlem i Vision kan skaffa en juristförsäkring som inkluderar 15 timmars juridisk rådgivning per år. Försäkringen innehåller fyra delar: juridisk rådgivning, rättsskydd, må-bra-rådgivning och hjälp vid id-stöld.

Juristförsäkring (folksam.se)

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar