Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

 • Kvinna samtalar med någon.

Bilda klubb på arbetsplatsen

Har ni ingen Vision-klubb på din arbetsplats? Då kan du och dina kollegor bilda en egen. Genom en klubb på arbetsplatsen kan ni göra mer för att påverka er utveckling och era villkor på jobbet.

Du och dina kollegor vet bäst vad som skulle göra skillnad för er, i yrket och i vardagen. Använd Vision för att tillsammans driva det ni vill göra ännu bättre.

På många arbetsplatser finns det redan en Vision-avdelning eller klubb. Men om det saknas där du jobbar är det en bra idé att bilda en klubb.

Hitta din avdelning eller klubb

Vad gör en Vision-klubb?

Det här har ni rätt att göra om ni bildar en Vision-klubb på arbetsplatsen:

 • Ta initiativ till intresseförhandlingar med arbetsgivaren, utifrån era diskussioner om vilka förbättringar som skulle behövas på er arbetsplats.

  Intresseförhandling
 • Påverka i sammanhang där arbetsgivare och facket träffas för att diskutera verksamhetens utveckling, kompetensutvecklingsbehov, hälsa och arbetsmiljö.
 • Ta initiativ till förhandlingar med arbetsgivaren om medbestämmande och arbetsmiljö, efter att ha lyssnat på behov som finns hos medlemmarna.

  Arbetsmiljö
 • För fram medlemmarnas behov i förhandlingar som gäller löne- och anställningsvillkor.

  Din lön

Hur bildar du en klubb?

Så här går det till att bilda en klubb på arbetsplatsen.

 1. Samla de Vision-medlemmar som är intresserade och prata om era förväntningar och önskemål. Bjud gärna in en ombudsman från Visions center i ert område.
 2. Kontakta Visions center för att bjuda in till ett medlemsmöte.
 3. På medlemsmötet fattar ni beslut om att bilda en klubb eller avdelning och väljer en interimistisk (tillfällig) styrelse.
 4. Fyll i blanketten Bilda klubb eller avdelning och skicka in den till Visions center.

Visions center

Blankett: Bilda klubb eller avdelning (docx)

Att bilda klubb – En checklista (pdf)

Engagera dig i din lokala klubb

Välkommen att engagera dig i Vision, på det sätt du själv vill. Du behöver inte ha ett traditionellt fackligt uppdrag –det finns många sätt att engagera sig på. Med Vision får du verktyg för att få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv.

Våra fackliga utbildningar förklarar spelreglerna på jobbet. Om du får ett uppdrag i Vision finns ett utbildningsprogram för det.

Visions utbildningar

Kontakta Vision vid frågor

Du kan alltid få råd och stöd från Vision Direkt eller från ditt center i Vision.

Kontakta Vision

Kontakta oss

Är du osäker på om du kan vara medlem i Vision? Ta kontakt med Vision Direkt.

Kontakta Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss