Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Bilda klubb

Utveckling och villkor är något ni har möjlighet att påverka på din arbetsplats. Om ni bildar en Vision-klubb kan ni göra mer.

Du och dina kollegor vet bäst vad som skulle göra skillnad för er. I yrket och i vardagen. Använd Vision för att tillsammans driva det ni vill göra ännu bättre.

På många arbetsplatser finns det redan en Vision-avdelning eller klubb. Men om det saknas är det en bra idé att bilda en klubb.

Hitta din avdelning eller klubb

Rättigheter på arbetsplatsen

Det här har ni rätt att göra om ni bildar en Vision-klubb på arbetsplatsen:

 • Ta initiativ till intresseförhandlingar med arbetsgivaren, utifrån era diskussioner om vilka förbättringar som skulle behövas på er arbetsplats.

  Intresseförhandling
 • Påverka i sammanhang då arbetsgivare och fack träffas för att diskutera verksamhetens utveckling, kompetensutvecklingsbehov, hälsa och arbetsmiljö.
 • Ta initiativ till förhandlingar med arbetsgivaren när det gäller medbestämmande och arbetsmiljö, efter att ha lyssnat av behov som finns hos medlemmarna.

  Mer om arbetsmiljö
 • Föra fram medlemmarnas behov i förhandlingar som gäller löne- och anställningsvillkor.

  Mer om lön

Välkommen att engagera dig i Vision, på det sätt du själv vill. Du behöver inte ha ett traditionellt fackligt uppdrag, det finns många sätt att engagera sig på. Med Vision får du verktyg för att få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv.

Våra fackliga utbildningar förklarar spelreglerna på jobbet. Om du får ett uppdrag i Vision finns ett utbildningsprogram för det.

Alla utbildningar

Hur gör man?

 • Samla de Vision-medlemmar som är intresserade, och prata om era förväntningar och önskemål. Bjud gärna in en ombudsman från Visions regionala center.
 • Kontakta centret för att bjuda in till ett medlemsmöte, där ni fattar beslut om att bilda klubb eller avdelning och väljer en interimistisk (tillfällig) styrelse.

  Visions center
 • När ni har haft medlemsmötet, fyll i blanketten Bilda klubb eller avdelning, och skicka in den till Visions center.

  Blankett: Bilda klubb eller avdelning (docx)

Kontakta oss

Du kan alltid få råd och stöd från Vision Direkt eller från ditt center i Vision.

Kontakta Vision

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar