Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Tre kollegor i soffa på kontor.

Påverka din avdelning eller klubb

Vad vill du att din Vision-klubb eller avdelning ska göra? Vision är en demokratisk organisation där du som är medlem är med och driver och utvecklar verksamheten genom din lokala avdelning eller klubb.

Engagera dig lokalt i din avdelning eller klubb

På arbetsplatserna kan Visions medlemmar bilda avdelningar och klubbar – en avdelning eller klubb per arbetsgivare. Det är genom din klubb eller avdelning som du kan få inflytande, både gentemot arbetsgivaren och inom Vision.

Hitta din avdelning och klubb

Bilda klubb på arbetsplatsen

I början av året håller avdelningen eller klubben ett årsmöte där du som är medlem kan delta. Då väljs styrelsen som representerar medlemmarna, och medlemmarna fattar beslut om vad avdelningen eller klubben ska göra under det kommande året. Varje avdelning och klubb har också regelbundna medlemsmöten.

Om du vill engagera dig lokalt i Vision finns det många möjligheter – du måste inte sitta i styrelsen för att vara aktiv.

Lokalt arbete – bättre villkor på din arbetsplats

Forum – träffar för gemensamma frågor

I klubbar och avdelningar väljer medlemmarna representanter till forum. På forumen samlas representanter från arbetsplatser som följer samma kollektiv­avtal inom en region och diskuterar frågor av gemensamt intresse.

Allmänna klubbar – om din arbetsplats saknar en avdelning eller klubb

På en del arbetsplatser väljer Visions medlemmar att inte bilda någon avdelning eller klubb, till exempel om det finns för få medlemmar. I så fall tillhör ni som är medlemmar en allmän klubb, tillsammans med andra arbetsplatser som följer samma kollektivavtal som ni.

Som medlem i en allmän klubb får du din medlemsservice från Visions center i ditt område.

Visions center

Kontakta oss

Är du osäker på om du kan vara medlem i Vision? Ta kontakt med Vision Direkt.

Kontakta Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss