Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Tre kollegor i soffa på kontor.

Påverka din avdelning eller klubb

Vision är en demokratisk organisation som drivs och utvecklas av medlemmarna. Vad vill du att din Vision-klubb eller avdelning ska göra?

Din avdelning eller klubb

På arbetsplatserna kan Visions medlemmar bilda avdelningar och klubbar – en avdelning eller klubb per arbetsgivare. Det är genom din klubb eller avdelning som du kan få inflytande, både gentemot arbetsgivaren och inom Vision.

Hitta din avdelning och klubb

Bilda klubb på arbetsplatsen

I början av året hålls ett årsmöte i avdelningen eller klubben. Då väljs styrelsen som representerar medlemmarna, och medlemmarna fattar beslut om vad avdelningen eller klubben ska göra under det kommande året. Varje avdelning och klubb har också regelbundna medlemsmöten.

Om du vill engagera dig i Vision finns många möjligheter – du måste inte sitta i styrelsen för att vara aktiv.

Lokalt arbete – bättre villkor på din arbetsplats

Allmänna klubbar

På en del arbetsplatser väljer Visions medlemmar att inte bilda någon avdelning eller klubb, till exempel om det finns för få medlemmar. Om det inte finns någon avdelning eller klubb på din arbetsplats tillhör du en allmän klubb tillsammans med andra arbetsplatser som följer samma kollektivavtal som du. Medlemmar i allmänna klubbar får sin medlemsservice från Visions center i området.

Visions center

Forum – träffar för gemensamma frågor

I klubbar och avdelningar väljer medlemmarna representanter till forum. På forumen samlas representanter från arbetsplatser som följer samma kollektivavtal inom en region och diskuterar frågor av gemensamt intresse.

Kontakta oss

Är du osäker på om du kan vara medlem i Vision? Ta kontakt med Vision Direkt.

Kontakta Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss