Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Tematräffar

Tematräffar är ett arbetssätt för att öka inflytandet i Vision och målet är att öka möjligheten till inflytande för medlemmar och förtroendevalda och att kunna påverka Visions verksamhet. Under våren 2022 är temat "Din utveckling på jobbet".

Anmäl dig till en tematräff

Vision vill skapa bra villkor i ett förändrat arbetsliv, i det arbetet är kompetensutveckling och anställningsbarhet viktiga faktorer. Det är viktigt att våra medlemmar får möjlighet att påverka i de frågor som Vision driver och våra medlemmar ska även ha en möjlighet att reflektera kring sin egen utveckling på jobbet. 

Som stöd till förtroendevalda i avdelningar, klubbar och på arbetsplatser erbjuds ett antal digitala tematräffar för att prata om din utveckling på jobbet. Är du medlem i Vision eller funderar du på att bli medlem? I så fall är du varmt välkommen på en tematräff.

Datum

Länkar till anmälan fylls på löpande under hösten 2022.

 • Datum: 11 oktober
  Tid: 12-13
  För administratörer och medicinska sekreterare i hela landet
  Tematräff 11 oktober
 • Datum: 12 oktober
  Tid: 12-13
  För medicinska sekreterare och administratörer i Västerås och Stockholm 
 • Datum: 14 oktober 
  Tid: 11.30-12.30
  Tematräff 14 oktober

Under tematräffen har du som deltagare möjlighet att skicka in vad du tycker och tänker om din utveckling på jobbet. Resultatet från tematräffarna används för att påverka politiker, arbetsgivare och makthavare.

Här hittar du tre presentationer som du kan använda i mötet med andra förtroendevalda eller medlemmar. Hör gärna av dig till ditt center om du har några frågor.

Tematräff om framtidens arbetsliv - medlemmar (ppt)

Tematräff om framtidens arbetsliv - skyddsombud (ppt)

Tematräff Din utveckling på jobbet

Om tematräffar

Tematräffar är en del av besluten från förbundsmötet 2018 kring rapporten ”Utvecklad organisation för inflytande och engagemang”. Målet för tematräffarna är att öka möjligheten till inflytande och att kunna påverka Visions verksamhet. Därför följs tematräffarna upp och tas upp i förbundsstyrelsen två gånger per år för att materialet från tematräffarna ska användas för att påverka politiker och bilda opinion i viktiga frågor.

Tematräffar ska relatera direkt till verksamhetens behov och kan arrangeras digitalt, eller fysiskt, regionalt och/eller nationellt.

Tematräffarna kan arrangeras

 • efter ett förbundsmöte. Ett tillfälle att utifrån besluten på förbundsmötet formulera gemensamma strategier för att uppnå de mål som förbundsmötet beslutat om.
 • utifrån en specifik hjärtefråga eller annat behov. Ett tillfälle att gemensamt skapa mer handlingskraft på lokal nivå. Dessa tematräffar initieras av förbundsstyrelsen.
 • med anledning av en extraordinär händelse i vår omvärld. Ett tillfälle att samla in kunskap och skapa dialog kring en händelse/företeelse i vår omvärld som påverkar Vision och Visions medlemmar. Initieras av förbundsstyrelsen i dialog med samordningsgrupperna.

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar