Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Leende kvinna med kaffekopp i handen.

Tematräffar

Tematräffar är ett arbetssätt för att öka inflytandet i Vision. Målet är att öka möjligheten till inflytande för medlemmar och förtroendevalda och att kunna påverka Visions verksamhet. Under 2024 är temat arbetsmiljö.

Vision jobbar på flera nivåer för att du ska få en god arbetsmiljö där du mår bra och utvecklas. Men vi vill såklart veta vad du behöver! Därför bjuder vi in till tematräffar där du får tips och råd och samtidigt kan passa på att ge oss viktig input till vårt fortsatta arbete.

Vad behöver du för att trivas i ditt arbetsliv?

Många arbetsgivare står inför en stor utmaning att rekrytera den personal som behövs för att säkra framtidens behov. För att attrahera rätt kompetens och få dem att stanna kvar behöver vi trivas på jobbet. Därför välkomnar vi dig på digitala träffar där vi ger tips och råd för att maxa ditt välmående på jobbet!

Annelie Elgevi och Martin Bernsteen från Vision leder oss igenom träffarna och delar med sig av viktig kunskap. Dessutom står Björn Hedensjö, psykolog och författare för inspiration och konkreta tips på hur du själv kan påverka ditt mående. 

Tematräffarna riktar sig mot olika målgrupper. Då träffarnas innehåll till stor del överensstämmer rekommenderar vi att du endast deltar på en av träffarna.

Datum för tematräffarna 2024

Du anmäler dig till tematräffarna via länkarna för varje datum:

Om tematräffar

Tematräffar är en del av besluten från förbundsmötet 2018 utifrån rapporten "Utvecklad organisation för inflytande och engagemang". Målet för tematräffarna är att öka möjligheten till inflytande och att kunna påverka Visions verksamhet. Därför följs tematräffarna upp och tas upp i förbundsstyrelsen två gånger per år, så att materialet från tematräffarna ska användas för att påverka politiker och bilda opinion i viktiga frågor.

Tematräffar ska relatera direkt till verksamhetens behov och kan arrangeras digitalt eller fysiskt, regionalt eller nationellt.

Tematräffarna kan arrangeras

  • efter ett förbundsmöte. Det är ett tillfälle att utifrån besluten på förbundsmötet formulera gemensamma strategier för att uppnå de mål som förbundsmötet beslutat om.
  • utifrån en specifik hjärtefråga eller ett annat behov. Det är ett tillfälle att gemensamt skapa mer handlingskraft på lokal nivå. Dessa tematräffar initieras av förbundsstyrelsen.
  • med anledning av en extraordinär händelse i vår omvärld. Det är ett tillfälle att samla in kunskap och skapa dialog kring en händelse eller företeelse i vår omvärld som påverkar Vision och Visions medlemmar. Dessa tematräffar initieras av förbundsstyrelsen i dialog med samordningsgrupperna på Visions center.

Kontakta oss

Är du osäker på om du kan vara medlem i Vision? Ta kontakt med Vision Direkt.

Kontakta Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss