Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Två personer vid en bärbar dator utomhus.

Skriv en motion

Ett mer formellt sätt att påverka och få inflytande i Vision är att skriva en motion. Det är ett sätt att lyfta idéer och förslag på antingen lokal eller nationell nivå inom Vision.

Som medlem kan du skriva en motion när du vill åstadkomma en förändring inom ett fackligt område eller påverka Vision som organisation på något sätt. Du kan påverka i olika frågor som arbetsmiljö, arbetstidsfrågor, rekrytering eller utbildning.

Skriv en motion till din avdelning eller klubb

För att påverka lokalt kan du skicka en motion till din klubbs eller avdelnings årsmöte.

Påverka din avdelning eller klubb

Skriv en motion till Visions styrelse, kongress eller förbundsråd

Om du vill påverka Vision nationellt kan du skicka motioner till förbundsstyrelsen. Förbundsstyrelsen träffas i regel varje månad under året och motionerna behandlas löpande.

Du kan också skicka en motion till Visions kongress, som hålls vart fjärde år, eller till Visions förbundsråd, som hålls två år efter kongressen. Motioner som ska behandlas där måste skickas minst sex månader innan kongressen eller förbundsrådet.

Lämna in en motion till Kongress 2024

Kongress och förbundsråd

Hur ska en motion se ut?

Utöver en tydlig rubrik bör en motion innehålla en motivationstext där du förklarar varför ditt förslag är viktigt. Efter motivationstexten skriver du ett eller flera konkreta förslag. Förslagen ska skriva som att-satser och bör kunna formuleras i korta meningar så att det blir tydligt vad du föreslår.

Exempel på lokal motion

Det här är ett exempel på lokal motion, det vill säga en motion till en klubb eller avdelning.

Fruktkorg varje vecka bör drivas av BoBra klubb

Vi som anställda i BoBra har rätt till en bra arbetsmiljö. Arbetsgivaren hade förra året fruktkorg varje vecka, där vi kunde gå och plocka en banan eller äpple under dagen. Nu har arbetsgivaren helt plötsligt avbokat fruktkorgsbeställningarna. Jag tycker att det är viktigt att vi har fruktkorgar varje vecka och klubben bör lyfta detta till arbetsgivaren. Frukt är bra för hälsan och en viktig del av arbetsmiljöarbetet här på BoBra, En frukt om dagen gör att vi får mer energi och blir piggare. Att arbetsgivaren satsar på oss anställda är viktigt för att vi ska kunna känna arbetsglädje och vilja jobba kvar.              

Jag yrkar: att klubben lyfter att vi ska ha en fruktkorg med arbetsgivaren.

Exempel på motion på nationell nivå

Det här är ett exempel på motion till förbundsstyrelsen eller Visions kongress, det vill säga på nationell nivå.

Vision ska byta profilfärg

Visions lila färg har spelat ut sin roll, för att väcka uppmärksamhet behövs något helt nytt. Jag tycker att orange är en snygg färg som skulle passa utmärkt som Visions profilfärg. När personer ser orange färg känner de sig entusiastiska och levande. Färgen bidrar också till en känner en känsla av balans, välkomnande och värme, därför vore orange en utmärkt färg för Vision

Jag yrkar: att Vision ändrar profilfärg från lila till orange.

Innan du skickar motionen

Avsluta motionen med att skriva de personer som står bakom motionen, med namn och klubb- eller avdelningstillhörighet. En hel klubb eller avdelning kan fatta beslut om att ställa sig bakom en motion. Då måste styrelsen eller årsmötet i klubben eller avdelningen fatta beslut om att stå bakom motionen.

Är du osäker på vart du ska skicka din motion? Eller behöver du hjälp med att formulera din motion? Hör av dig till fragortillstaben@vision.se så får du svar på dina frågor.

Kontakta Vision

Kontakta oss

Är du osäker på om du kan vara medlem i Vision? Ta kontakt med Vision Direkt.

Kontakta Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss