Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Skriv en motion

Ett mer formellt sätt att påverka och få inflytande i Vision är att skriva en motion. Andra sätt att påverka är att lyfta idéer och förslag på olika nivåer i Vision.

Du kan skriva en motion för att lägga fram ett förslag när du som medlem vill åstadkomma en förändring inom ett fackligt område, eller vill påverka Vision som organisation på något sätt. Du kan påverka i olika frågor såsom arbetsmiljö, arbetstidsfrågor, rekrytering eller utbildning. Du kan skicka motionen lokalt till din klubb eller avdelnings årsmöte för att påverka lokalt. Visions årsmöten som hålls varje år behandlar däremot i regel inte motioner, utan dessa möten hanterar enligt stadgarna andra frågor, istället kan du skicka motioner till förbundsstyrelsen. Förbundsstyrelsen träffas i regel varje månad under året och motionerna behandlas löpande. Du kan också skicka en motion till förbundsmötet som är Visions högsta beslutande organ och som hålls vartannat år. Motioner som ska behandlas av förbundsmötet måste skickas minst sex månader innan förbundsmötet.

Hur ska en motion se ut?

Utöver en tydlig rubrik bör en motion innehålla en motivtext där du förklarar varför ditt förslag är viktigt. Efter motivationstexten skriver du en eller flera konkreta förslag. Dessa ska skriva som att- satser, och bör kunna formuleras i korta meningar så att det blir tydligt vad som föreslås.

Exempel på lokal motion (skickas till klubb eller avdelning)

Fruktkorg varje vecka bör drivas av BoBra klubb

Vi som anställda i BoBra har rätt till en bra arbetsmiljö. Arbetsgivaren hade förra året fruktkorg varje vecka, där vi kunde gå och plocka en banan eller äpple under dagen. Nu har arbetsgivaren helt plötsligt avbokat fruktkorgsbeställningarna. Jag tycker att det är viktigt att vi har fruktkorgar varje vecka och klubben bör lyfta detta till arbetsgivaren. Frukt är bra för hälsan och en viktig del av arbetsmiljöarbetet här på BoBra, En frukt om dagen gör att vi får mer energi och blir piggare. Att arbetsgivaren satsar på oss anställda är viktigt för att vi ska kunna känna arbetsglädje och vilja jobba kvar.              

Jag yrkar: Att klubben lyfter att vi ska ha en fruktkorg med arbetsgivaren.

Exempel på nationell nivå (skickas till förbundsstyrelse eller förbundsmöte)

Vision ska byta profilfärg

Visions lila färg har spelat ut sin roll, för att väcka uppmärksamhet behövs något helt nytt. Jag tycker att orange är en snygg färg som skulle passa utmärkt som Visions profilfärg. När personer ser orange färg känner de sig entusiastiska och levande. Färgen bidrar också till en känner en känsla av balans, välkomnande och värme, därför vore orange en utmärkt färg för Vision

Jag yrkar: Att Vision ändrar profilfärg från lila till orange.

Innan du skickar motionen

Du avslutar motionen med att skriva de personer som står bakom motionen, med namn och klubb- eller avdelningstillhörighet. En hel klubb eller avdelning kan fatta beslut om att ställa sig bakom en motion. Då måste styrelsen eller årsmötet i klubben eller avdelningen fatta beslut om att stå bakom motionen.

Är du osäker på var du ska skicka din motion? Behöver du hjälp med att formulera din motion? Hör av dig till fragortillstaben@vision.se så får du svar på dina frågor.

Kontakta Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar