Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Förtroendevalda skriver en motion.

Skriv en motion

Ett mer formellt sätt att påverka och få inflytande i Vision är att skriva en motion. Andra sätt att påverka är att lyfta idéer och förslag på olika nivåer i Vision.

Du kan skriva en motion för att lägga fram ett förslag när du som medlem vill åstadkomma en förändring inom ett fackligt område, eller vill påverka Vision som organisation på något sätt. Du kan påverka i olika frågor såsom arbetsmiljö, arbetstidsfrågor, rekrytering eller utbildning. Du kan skicka motionen lokalt till din klubb eller avdelnings årsmöte för att påverka lokalt. Visions årsmöten som hålls varje år behandlar däremot i regel inte motioner, utan dessa möten hanterar enligt stadgarna andra frågor, istället kan du skicka motioner till förbundsstyrelsen. Förbundsstyrelsen träffas i regel varje månad under året och motionerna behandlas löpande. Du kan också skicka en motion till förbundsmötet som är Visions högsta beslutande organ och som hålls vartannat år. Motioner som ska behandlas av förbundsmötet måste skickas minst sex månader innan förbundsmötet.

Hur ska en motion se ut?

Utöver en tydlig rubrik bör en motion innehålla en motivtext där du förklarar varför ditt förslag är viktigt. Efter motivationstexten skriver du en eller flera konkreta förslag. Dessa ska skriva som att- satser, och bör kunna formuleras i korta meningar så att det blir tydligt vad som föreslås.

Exempel på lokal motion (skickas till klubb eller avdelning)

Fruktkorg varje vecka bör drivas av BoBra klubb

Vi som anställda i BoBra har rätt till en bra arbetsmiljö. Arbetsgivaren hade förra året fruktkorg varje vecka, där vi kunde gå och plocka en banan eller äpple under dagen. Nu har arbetsgivaren helt plötsligt avbokat fruktkorgsbeställningarna. Jag tycker att det är viktigt att vi har fruktkorgar varje vecka och klubben bör lyfta detta till arbetsgivaren. Frukt är bra för hälsan och en viktig del av arbetsmiljöarbetet här på BoBra, En frukt om dagen gör att vi får mer energi och blir piggare. Att arbetsgivaren satsar på oss anställda är viktigt för att vi ska kunna känna arbetsglädje och vilja jobba kvar.              

Jag yrkar: Att klubben lyfter att vi ska ha en fruktkorg med arbetsgivaren.

Exempel på nationell nivå (skickas till förbundsstyrelse eller förbundsmöte)

Vision ska byta profilfärg

Visions lila färg har spelat ut sin roll, för att väcka uppmärksamhet behövs något helt nytt. Jag tycker att orange är en snygg färg som skulle passa utmärkt som Visions profilfärg. När personer ser orange färg känner de sig entusiastiska och levande. Färgen bidrar också till en känner en känsla av balans, välkomnande och värme, därför vore orange en utmärkt färg för Vision

Jag yrkar: Att Vision ändrar profilfärg från lila till orange.

Innan du skickar motionen

Du avslutar motionen med att skriva de personer som står bakom motionen, med namn och klubb- eller avdelningstillhörighet. En hel klubb eller avdelning kan fatta beslut om att ställa sig bakom en motion. Då måste styrelsen eller årsmötet i klubben eller avdelningen fatta beslut om att stå bakom motionen.

Är du osäker på var du ska skicka din motion? Behöver du hjälp med att formulera din motion? Hör av dig till fragortillstaben@vision.se så får du svar på dina frågor.

Kontakta Vision

Kontakta oss

Är du osäker på om du kan vara medlem i Vision? Ta kontakt med Vision Direkt.

Kontakta Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss