Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

  • Två händer håller varandra i ett hjärta. Illustration.

Solidaritetsfonden – Stöd fackliga kollegor i världen!

Visions solidaritetsfond stöttar fackförbund, fackligt aktiva och deras familjer som hamnat i svårigheter på grund av fackligt engagemang. Fonden är ett komplement till Visions övriga, mer långsiktiga internationella arbete. Solidaritetsfonden har genom åren stöttat fackförbund och fackligt aktiva över hela världen.

Ge ett bidrag till Solidaritetsfonden

Vill du bidra till Solidaritetsfonden? Så här gör du för att skänka pengar.

  • Skicka pengar via Swish till nummer 1230323840.
  • Sätt in pengar på plusgiro 56 12 12-2. Tänk på att ange ditt namn. Vill din avdelning eller klubb stödja Solidaritetsfondens insatser kan ni sätta in pengar på samma plusgiro.

Från Visions medlemmar till fackliga vänner över hela världen

De pengar som Solidaritetsfonden får in kommer från Visions medlemmar. Vissa avdelningar, klubbar och medlemmar gör regelbundna donationer, och ibland får någon en donation till solidaritetsfonden i stället för en blomma vid en uppvaktning. Ladda gärna ner ett gåvobevis.

Gåvobevis för solidaritetsfonden (pdf)

Vi har också tagit fram en så kallad bordspratare om solidaritetsfondens arbete och hur du gör för att bidra till fonden. Ladda ner den här och skriv ut i A3, vik ihop och ställ upp på till exempel fikabordet.

Bordspratare solidaritetsfonden (pdf)

Så används pengarna

Solidaritetsfondens pengar används i första hand till att ge stöd åt fackliga kollegor i andra länder, som på något sätt har råkat illa ut. Fonden har exempelvis hjälpt till att återuppbygga facklig verksamhet efter jordbävningar och bidragit till rättsligt försvar när någon har blivit fängslad på grund av sitt fackliga engagemang. De senaste åren har vi bland annat stöttat fackförbund i Turkiet och Honduras.

Solidaritetsfonden har ibland även stöttat en mer strategisk facklig kamp, som en rekryterings­kampanj bland sjukhusanställda i Filippinerna eller för att få omvärlden att agera för bättre fackliga rättigheter i Guatemala.

Många gånger görs donationerna i samarbete med vår internationella fackliga organisation Public Services International (PSI). Det är ofta genom PSI som vi blir uppmärksammade på ett behov, och det är ofta PSI som hjälper till att förmedla pengarna.

Public Services Internationals webbplats (world-psi.org) 

Har du gjort skillnad?

Inspirera andra genom att registrera klimataktiviteter på din arbetsplats i vår handlingskraftskarta.

Handlingskraftskartan

Vill du bli klimatombud?

Vill du engagera dig för klimatet på din arbetsplats? Läs mer om uppdraget som klimatombud – en ny facklig roll för att ta vara på idéer och sprida kunskaper om miljöfrågor på arbetsplatsen.

Klimatombud

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss