Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

  • En man cyklar på en gata.

Miljö och klimat

Ett fair arbetsliv förutsätter en hållbar samhällsutveckling med mindre negativ påverkan på miljö och klimat. Ingen ska bidra till onödig miljöförstöring på jobbet.

Klimatombud – en facklig roll för klimatet

Vision vill ge våra medlemmar verktyg för att minska klimatpåverkan på arbetsplatsen, och kunna handskas med de förändringar i arbetslivet som klimatkrisen och klimatomställningen ger upphov till.

Därför har vi som första svenska fackförbund utvecklat den fackliga rollen klimatombudet.

Klimatombud – Minska din arbetsplats klimatpåverkan

Hållbar konsumtion och produktion på arbetsplatsen

Hållbar konsumtion och produktion är ett av målen i FN:s agenda för global hållbar utveckling, Agenda 2030. Få tips på vad du själv kan göra på arbetsplatsen och lär dig mer om hur Visions medlemmar bidrar till mål 12 i agendan.

Vision och FN:s mål för hållbar utveckling

Miljödiplomerat fackförbund

Vision är ett miljödiplomerat fackförbund, enligt standarden Svensk Miljöbas. Sedan 2016 miljödiplomerar vi även våra förbundsmöten. Vi strävar efter att hela tiden minska våra egna utsläpp, och vi kompenserar för de utsläpp vi ändå är upphov till.

Miljödiplomering och hållbarhetsrapporter

Vision klimatkompenserar

Har du gjort skillnad?

Inspirera andra genom att registrera klimataktiviteter på din arbetsplats i vår handlingskraftskarta.

Handlingskraftskartan

Vill du bli klimatombud?

Vill du engagera dig för klimatet på din arbetsplats? Läs mer om uppdraget som klimatombud – en ny facklig roll för att ta vara på idéer och sprida kunskaper om miljöfrågor på arbetsplatsen.

Klimatombud

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss