Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Fackligt arbete sträcker sig över hela världen. Illustration.
    Vision arbetar för fackliga rättigheter över hela världen, tillsammans med andra fackförbund.

Internationellt utvecklingssamarbete

Fackliga rättigheter är mänskliga rättigheter. Vision arbetar aktivt med att stärka de fackliga rättigheterna över hela världen, ihop med andra fackförbund i andra länder. Tillsammans gör vi skillnad!

Vision i världen 

Fackföreningsrörelsen är världens största folkrörelse med 251 miljoner människor över hela världen. Förutsättningarna för att organisera sig på arbetsplatsen är väldigt olika i skilda delar av världen. Vision stödjer därför fackförbund för offentliganställda i andra länder.

Tidningsbilaga om Visions internationella arbete (pdf)

Union to Union

Via LO, TCO och Sacos gemensamma organisation för det fackliga utvecklingssamarbetet, Union to Union, stödjer Vision fackliga utvecklingsprojekt runtom i världen.

Under projektperioden 2023-2027 stödjer Vision följande projekt

  • Colombia, Egypten, Kenya, Peru, Tunisien och Zambia: I det här projektet arbetar man i flera olika världsdelar med ett och samma mål: att offentlig sektor ska stötta en rättvis klimatomställning. Arbetstagare inom offentlig sektor är i en unik position att se hur just den välfärdstjänst man jobbar med kan förbättras för att minska klimatpåverkan. Eftersom det är fattiga och utsatta som påverkas mest av effekterna av klimatförändringarna är god kvalitet på välfärdstjänst en nyckel till fattigdomsbekämpning.

  • Filippinerna, Indien, Indonesien, Kambodja och Nepal: Detta projekt syftar till att organisera arbetstagare som ännu inte är medlemmar i facket samt främja arbetsrättigheter och social rättvisa inom vård och omsorg i Asien och Stillahavsområdet. Projektet samlar unga kvinnliga fackliga organiserare och stärker deras förmåga att engagera och organisera arbetstagare som har otrygga anställningar och faller utanför traditionella fackliga rekryteringsprocesser.

  • Algeriet, Jordanien, Libanon och Tunisien: Målet med det här projektet är att stärka fackförbunden för offentliganställda i Mellanöstern och Nordafrika så att de bättre kan försvara mänskliga rättigheter, verka för klimaträttvisa samt för flyktingars och migranters tillgång till välfärdstjänster av god kvalitet.

  • Honduras och Paraguay: Projektet arbetar med att på ett inkluderande sätt stärka de deltagande fackförbunden inifrån, med syftet att engagera unga och kvinnor att jobba organisering och få stärkt kapacitet kring att påverka sina medlemmars arbetsvillkor till det bättre. Målet är ett stärkt ledarskap och facklig styrka att kunna förutse och påverka en grön omställning, digitaliseringen samt negativa konsekvenser av dåligt genomförd privatisering.

  • Egypten: Projektet syftar till att stärka fackförbund som är aktiva i ett väldigt repressivt sammanhang. Fokus ligger på att stärka deras kapacitet att formera sig för att driva demokratiska rättigheter i syfte att skapa en miljö där det finns möjlighet att göra strukturella förbättringar avseende fackliga och mänskliga rättigheter.

Hur går ett projekt till?

Projekten initieras för det mesta av den fackliga federationen PSI (Public Services International). Fackförbund för offentligt anställda ingår i PSI, som exempelvis Vision. De fackliga projekten ovan och även andra projekt utomlands finansieras huvudsakligen från Sida som är Sveriges biståndsmyndighet.

PSI:s projekt (publicservices.international)

Facket i världen (uniontounion.org)

Vill du engagera dig i det internationella arbetet?

Att organisera sig fackligt är en mänsklig rättighet. Det tydliggörs bland annat i artikel 23 i FN:s deklaration om mänskliga rättigheter. Vi vill att fler av våra medlemmar ska se sambandet mellan den lokala fackliga verksamheten och Visions solidaritetsarbete tillsammans med fackförbund i andra länder. För Vision handlar solidaritet om att aktivt göra skillnad. 

Vill du engagera dig? Hör av dig till oss på internationellt@vision.se.

Har du gjort skillnad?

Inspirera andra genom att registrera klimataktiviteter på din arbetsplats i vår handlingskraftskarta.

Handlingskraftskartan

Vill du bli klimatombud?

Vill du engagera dig för klimatet på din arbetsplats? Läs mer om uppdraget som klimatombud – en ny facklig roll för att ta vara på idéer och sprida kunskaper om miljöfrågor på arbetsplatsen.

Klimatombud

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss