Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

 • Fackligt arbete sträcker sig över hela världen. Illustration.
  Vision arbetar för fackliga rättigheter över hela världen, tillsammans med andra fackförbund.

Internationellt arbete

Fackliga rättigheter är mänskliga rättigheter. Vision arbetar aktivt med att stärka de fackliga rättigheterna över hela världen, ihop med andra fackförbund i andra länder. Tillsammans gör vi skillnad!

Vision i världen 

Fackföreningsrörelsen är världens största folkrörelse med 251 miljoner människor över hela världen. Förutsättningarna för att organisera sig på arbetsplatsen är väldigt olika i skilda delar av världen. Vision stödjer därför fackförbund för offentliganställda i andra länder.

Det här gör Vision

 • Vi är med och påverkar på EU-nivå genom att stärka rättigheterna för arbetstagare.
 • Vi driver internationella utvecklingsprojekt.
 • Genom vår solidaritetsfond ger vi ekonomiskt bidrag till akuta insatser till fackligt aktiva i andra länder.

 Tidningsbilaga om Visions internationella arbete (pdf)

Stöd fackliga kollegor i världen

Visions solidaritetsfond stöttar fackförbund, fackligt aktiva och deras familjer som hamnat i svårigheter på grund av fackligt engagemang. Fonden är ett komplement till Visions övriga, mer långsiktiga internationella arbete. Fonden har genom åren stöttat fackförbund och fackligt aktiva över hela världen.

– Vi tror på fackliga rättigheter som vägen att bekämpa fattigdom och att skapa ett bättre samhälle. Den tron stannar inte vid Sveriges gränser. Hur vi har det och hur våra kollegor runt om i världen har det hänger ihop. Det är också därför som vi jobbar med samma typ av frågor här hemma och internationellt, säger Visions ordförande Veronica Magnusson.

Solidaritetsfonden

Insamling till Ukraina via Solidaritetsfonden

Fackliga biståndsprojekt som Vision stödjer i världen

 • Honduras. Att arbeta fackligt i Honduras kan vara kopplat till livsfara. Det är ett av världens farligaste länder att vara fackligt aktiv i. Facken i Honduras har blivit allt bättre på att bedriva påverkansarbete kring fackliga och mänskliga rättigheter. Genom att stärka fackförbundens arbetssätt har fler unga och kvinnor engagerat sig i landet.
 • Paraguay. Projektet har fokuserat på att få fackförbunden att samarbeta med varandra för att öka i styrka. Det fanns stora splittringar mellan konkurrerande förbund och organisations­graden är den lägsta i världen. Genom att gå ihop tillsammans har fackförbunden sett resultat i kampen mot privatiseringen av offentlig sektor i Paraguay.
 • Kenya, Peru, Zambia och Tunisien. Projektet mål är att öka fackens förmåga att jobba strategiskt för en grön och rättvis klimatomställning.
 • Algeriet, Jordanien, Libanon och Tunisien. I dessa länder vill projektet stärka flyktingarnas och migranternas mänskliga rättigheter och tillgång till offentliga tjänster genom att utveckla fackens roll.
 • Egypten. Oberoende fackförbund ska bli bättre på att organisera sig och driva fackliga rättigheter. Det har spridit sig även utanför storstäderna Kairo och Alexandria och har gjort att fler har gått med i facket.
 • Turkiet. Projektet vill att fler kvinnor och unga under 35 ska engagera sig i fackförbund inom offentlig sektor. Projektet startade 2021.

Hur går ett projekt till?

Projekten initieras för det mesta av den fackliga federationen PSI (Public Services International). Fackförbund för offentligt anställda ingår i PSI, som exempelvis Vision. De fackliga projekten ovan och även andra projekt utomlands finansieras huvudsakligen från Sida som är Sveriges biståndsmyndighet.

Samordningen av svenska projekt görs av Union to Union. Det är LO, TCO och Sacos gemensamma organisation för det fackliga utvecklingssamarbetet.

PSI:s projekt (publicservices.international)

Facket i världen (uniontounion.org)

Vill du engagera dig i det internationella arbetet?

Att organisera sig fackligt är en mänsklig rättighet. Det tydliggörs bland annat i artikel 23 i FN:s deklaration om mänskliga rättigheter. Vi vill att fler av våra medlemmar ska se sambandet mellan den lokala fackliga verksamheten och Visions solidaritetsarbete tillsammans med fackförbund i andra länder. För Vision handlar solidaritet om att aktivt göra skillnad.

Vill du engagera dig? Hör av dig till oss på internationellt@vision.se.

Har du gjort skillnad?

Inspirera andra genom att registrera klimataktiviteter på din arbetsplats i vår handlingskraftskarta.

Handlingskraftskartan

Vill du bli klimatombud?

Vill du engagera dig för klimatet på din arbetsplats? Läs mer om uppdraget som klimatombud – en ny facklig roll för att ta vara på idéer och sprida kunskaper om miljöfrågor på arbetsplatsen.

Klimatombud

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss