Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

  • Trade Union Lifelines bil i Ukraina.
    Trade Union Lifeline använder sig av existerande fackliga nätverk för att hjälpa utsatta människor i Ukraina.

Solidaritetsfondens stöd i Ukraina

2023-06-27

Vision har i juni månad beslutat att bidra med 50 000 kr till Trade Union Lifeline, en hjälporganisation i Ukraina, för att stödja arbetet och de akuta behov som uppstått då dammen Nova Kachovka brast.

Den 6 juni anföll Ryssland staden Cherson i Ukraina och orsakade stora översvämningar i området då dammen Nova Kachovka brast. Vision har i juni månad beslutat att bidra med 50 000 kronor till Trade Union Lifeline, en hjälporganisation i Ukraina, för att stödja arbetet och de akuta behov som uppstått.

Trade Union Lifeline använder sig av existerande fackliga nätverk för att kunna distribuera mat och förnödenheter till utsatta människor i Ukraina. Bidraget sker genom Visions solidaritetsfond.

Bakgrund

Våren 2022, när Rysslands anfallskrig mot Ukraina startade, bidrog Solidaritetsfonden med 150 000 kronor till International Trade Union Confederations insamling till facken i Ukraina. Vision drog då även i gång en insamlingskampanj där alla pengar som kom in under månaden samt inbetalningar särskilt märka Ukraina skulle gå till fackliga organisationer i Ukraina. Sammanlagt har 729 470 kronor samlats in. Under 2022 utbetalades 331 453 kronor.

Under 2023 har hittills 160 195 kronor utbetalats. Ytterligare en utbetalning på cirka 50 000 kronor (4 550 euro) är inplanerad för augusti. Av de öronmärkta Ukrainapengarna finns cirka 187 000 kronor kvar att disponera. 

Solidaritetsfonden – Stöd fackliga kollegor i världen

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss