Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

 • En medarbetare ler mot en kollega.

Ställ frågan till visstidsanställda

Även visstidsanställda kan vara med i Vision och kan dra nytta av Visions förmåner. Tänk på att ställa frågan till dem när de kommer till arbetsplatsen.

Har du kollegor som är visstidsanställda, till exempel vikarier och projektanställda? Fråga dem om medlemskap i Vision! Ofta vet de inte om att de kan vara medlemmar och har nytta av ett medlemskap.

Berätta att alla förmåner gäller även visstidsanställda och att de får de första tre månaderna utan kostnad. En särskilt bra förmån att lyfta upp är våra karriär­tjänster med cv-granskning, intervju­träning och karriär­coachning.

Rekrytera från alla anställningsformer

Anställningsformen spelar alltså ingen roll för att vara medlem i Vision. Du kan rekrytera den som är

 • tillsvidareanställd
 • visstidsanställd
 • deltidsanställd
 • timanställd
 • vikarie
 • sommararbetare
 • projektledare.

Vision driver viktiga frågor för visstidsanställda

Lagar och avtal i arbetslivet har ofta tillsvidare­anställning som huvudregel. Därför kan villkoren kan vara sämre för den som har en kortare anställning. Till exempel kan det vara svårare att få lån, känna trygghet i att skaffa barn eller engagera sig lokalt där man bor.

I förhandlingar om nya kollektivavtal ställer Vision krav på förbättringar, ökad trygghet och bättre villkor för den som har ofast jobb. Här är några exempel på frågor som Vision driver:

 • Du som visstidsanställd ska alltid kunna säga upp dig med en månads uppsägningstid, utan att vara tvungen att vara kvar hela visstids­anställningen.
 • Du ska få månadslön redan efter en månads anställning.
 • Du ska kunna få föräldrapenning­tillägg även om du har varit anställd kortare tid än ett år.
 • Om du har varit visstidsanställd mer än tolv månader ska du vara med i löne­översynen, alltså ha lönesamtal med din chef och diskutera vilken lön du ska ha.

Rekrytera med Vision-appen

Visions medlemsapp stödjer dig i ditt uppdrag som förtroendevald.

Mer om appen

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss