Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Bild som av många personer som jobbar på whiteboard. Illustrerar arbetsmiljö

Sanktionsavgifter föreslås – viktigt steg för bättre arbetsmiljö

2022-09-01

I förra veckan presenterades betänkandet av ”Utredningen om utökade möjligheter att upprätthålla en god arbetsmiljö.” Däri finns två förslag som kan få stor inverkan på arbetsmiljön för välfärdens medarbetare.

Det ena förslaget handlar om att ”förtydliga arbetsmiljölagen i syfte att öka användningen av företagshälsovården i det förebyggande arbetsmiljöarbetet.” Vision har tidigare ställt krav på förstärkt företagshälsovård och erfarenheten visar att företagshälsovården kan vara en outnyttjad resurs när det kommer till förebyggande arbete.

- Företagshälsan är en otroligt viktig stödfunktion som gör att såväl chefer som skyddsombud kan känna sig tryggare i arbetsmiljöarbetet, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Sanktionsavgifter

Utredningen föreslår också att ”Arbetsmiljöverkets rätt att föreskriva sanktionsavgifter utökas till att även fullt ut gälla det systematiska arbetsmiljöarbetet och den organisatoriska och sociala arbetsmiljön.”

Flera av Vision undersökningar visar att medlemmarnas största arbetsmiljöutmaningar finns inom den organisatoriska och sociala arbetsmiljön. Det handlar om stress och arbetsbelastning, chefs- och ledarskapsfrågor och hur arbetet är organiserat.

- Detta förslag är oerhört välkommet och skulle sannolikt leda till ökad en regelefterlevnad gällande arbetsmiljöarbetet, en bättre arbetsmiljö för välfärdens medarbetare samt lägre sjukskrivningstal, säger Björn Cardenas, arbetsmiljöstrateg på Vision.

Att förbättra den organisatoriska och sociala arbetsmiljön är också en jämställdhetsfråga eftersom dessa arbetsmiljöutmaningar är som störst inom de verksamheter där traditionellt många kvinnor arbetar.

Arbetsmiljöverket bör ta vid

Utredningen föreslår nu att regeringen ger Arbetsmiljöverket i uppdrag att genomföra de föreskriftsanpassningar som behövs för att sanktionsavgifter ska kunna kopplas till den organisatoriska och sociala arbetsmiljön.

- Utredningen skickar en tydlig signal till Arbetsmiljöverket och det är angeläget att myndigheten tar vid och genomför de förändringar som krävs, säger Björn Cardenas.

Steg framåt, med arbetsmiljön i fokus SOU 2022:45 (regeringen.se)

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss