Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

warning icon

Systemunderhåll för Mina sidor

 • Två förtroendevalda verksamhetsplanerar.
  Efter förbundsmötet 2022 är det dags för verksamhetsplanering.

Nationell träff för verksamhetsplanering

2022-08-29

Vision erbjuder dig som förtroendevald i en styrelse i Vision stöd för verksamhetsplanering efter förbundsmötet. Du kan antingen delta i en fysisk träff som ditt center erbjuder, eller anmäla dig till en nationell digital träff.

Nationell digital träff för verksamhetsplanering

Om du inte har möjlighet att delta på den fysiska träffen för verksamhetsplanering som ditt center erbjuder är den nationella digitala träffen för dig. De digitala träffarna har samma innehåll som de fysiska och erbjuds vid två tillfällen. Det går bra att bara delta en del av den digitala träffen och du väljer själv när du vill logga in.

20 oktober 2022

Den 20 oktober kl 13-16. Anmälan stänger den 18 oktober.

 • 13-14.10, Välkommen och aktuellt från förbundsmötet
 • 14.10-15.10, Att intresseförhandla
 • 15.10-16, Praktiskt om att verksamhetsplanera
 • Dagen avslutas kl 16

Anmäl dig till nationell träff 20 oktober

26 oktober 2022

Datum: Den 26 oktober kl 9-12. Anmälan stänger den 21 oktober.

 • 9-10, Välkommen och aktuellt från förbundsmötet
 • 10.10-11.10, Att intresseförhandla
 • 11.10-12, Praktiskt om att verksamhetsplanera
 • Dagen avslutas kl 12

Anmäl dig till nationell träff 26 oktober

Varför behöver vi verksamhetsplanera?

Förbundsmötet är Visions högsta beslutande organ. Där bestäms inriktningen på Visions arbete och vilka frågor som ska prioriteras inom förbundet. Att göra en lokal plan för kommande års verksamhet utifrån Visions styrande dokument, besluten från förbundsmötet och lokala förutsättningar, kan underlätta avdelningens/klubbens arbete. Det blir enklare att överblicka verksamheten och använda resurserna effektivt för ett hållbart engagemang. Det blir också lättare att summera året som varit, att se tillbaka och att fira framgångar.

Så verksamhetsplanerar du

Det finns inga formkrav på hur en verksamhetsplan ska se ut inom Vision. En del styrelser gör aktivitetskalendrar med datum som sträcker sig över hela nästa år. Andra skriver texter som förklarar hur de vill jobba med hjärtefrågorna och Vision inriktningsdokument. Vissa sätter även upp SMARTa mål (specifika, mätbara, attraktiva och accepterade, realistiska och tidsatta). För någon kan ett årshjul vara hjälpsamt att utgå ifrån. I årshjulet matar styrelsen in aktiviteter och hållpunkter för kommande år. Det viktiga är att styrelsen tillsammans planerar för vem som ska göra vad under året. Men också att eventuell budget är anpassad till verksamheten.

Vision - en kraft för framtiden 2020-2024 (pdf) 

Årshjul (pptx)

Mer om verksamhetsplanering (logga in)

Kontakta oss

Har du frågor om verksamhetsplanering och/eller de nationella träffarna? Välkommen att mejla karolina.sundqvist@vision.se eller ring 013 249 051.

Visions stadgar

Visions stadgar slår fast vilka uppgifter förbundet har, hur medlemskapet ska fungera, hur förbundet ska organiseras och styras, och mycket mer.

Mer om stadgarna

Verksamhetsåret

Varje verksamhetsår innebär ett antal obligatoriska milstolpar för dig som revisor eller kassör.

Mer om verksamhetsåret

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss