×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.
Du måste vara folkbokförd i Sverige när du tecknar försäkringen.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Allt det här får du

Vision är ett av Sveriges ledande fackförbund och har cirka 195 000 medlemmar, både studenter och de i arbetslivet. Vi ger dig koll på arbetslivet och bra kontakter som kan bli ett värdefullt nätverk för dig. Detta och mycket mer vill vi erbjuda dig för bara 100 kronor för hela studietiden.

Stipendier

Du kan söka stipendier för din uppsats, för studier i Sverige och utomlands. Våra stipendier kan ge dig upp till 20 000 kronor.

Lönestatistik och tips inför lönesamtalet

Som medlem har tillgång till vår omfattande lönestatistik som ger dig en bild av löneläget i ditt framtida yrke. Du får rådgivning och tips inför lönesamtalet oavsett om du ska jobba extra eller ta steget ut i arbetslivet.

CV-granskning och Linkedin-granskning

När du ska söka jobb får du personlig CV-granskning. Du kan också få din Linkedin-profil granskad.

Maxa ditt nätverk och få kontakter med arbetslivet

Med oss får du ett stort nätverk av personer inom ditt framtida yrke. Du kan till exempel prova på ditt framtida yrke under en arbetsdag och använda dig av vårt mentornätverk, en plats för nya kontakter, personlig utveckling och erfarenhetsutbyte på webben.

Rådgivning om villkor i arbetslivet

Vi har koll på dina framtida arbetsvillkor, till exempel vad som gäller kring semester, övertid eller vad du kan tänka på innan du skriver på anställningsavtalet. Mejla, ring, chatta eller ställ en fråga på Facebook.

Rabatt på medlemsavgiften när du fått jobb

När det är dags att ta steget ut i arbetslivet får du en förmånlig rabatt: du betalar du bara 100 kronor för ett helt år.

Försäkra studentlivet

Du som är studerandemedlem i Vision och är under 39 år kan teckna en riktigt bra hemförsäkring. När du tecknar försäkringen på webben får du de tre första månaderna gratis. Studenthemförsäkringen innehåller ett bra skydd för dina saker, otursförsäkring (allrisk), reseskydd i 45 dagar och hjälp vid ID-stöld. Du kan även teckna till en olycksfallsförsäkring och medförsäkra en partner. Läs mer om hemförsäkringen här.

Mer kvar av studiebidraget

Med våra medlemsförmåner får du till exempel rabatt på litteratur, tidningar, träning, bolån, el, kompetensutveckling och semesterstugor. Hitta det senaste bland Visions medlemsförmåner.

Bli medlem

  • Som studentmedlem i Vision, betalar du bara 100 kronor för hela studietiden
  • Bli medlem idag!

Student i Vision

Vision är ett av Sveriges ledande fackförbund och har cirka 195 000 medlemmar, både studenter och de i arbetslivet. Ett medlemskap handlar om en sak. Att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt studentliv och framtida arbetsliv.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb