Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

Lönestatistiken som ger dig järnkoll på din lön

Vad är snittlönen för en skoladministratör i Umeå kommun? Och vad tjänar egentligen en systemutvecklare i Region Jönköpings län? Med Visions lönestatistik får du koll på löneläget för just din yrkesgrupp. Testa du också! 

Prova på löneverktyget

Dyk in i statistiken. Jämför din lön med andra baserat på till exempel sektor, yrke och var i Sverige du jobbar. Statistiken baseras på över 100 000 löner.

Redan medlem Prova på

Så gör du för att prova

Fyll i dina uppgifter så får du se lönestatistiken under en begränsad period.

Jag godkänner villkoren. Vision kommer att kontakta dig för att berätta vad Vision kan göra för dig och erbjuda medlemskap i Vision. Dina personuppgifter används bara för detta ändamål. 

Att ta reda på hur din lön står sig i förhållande till dina kollegors kan vara ett bra underlag inför ett lönesamtal.  
 
Varje år tar Vision fram lönestatistik, som en av många medlemsförmåner. Underlaget bygger på statistik från över 100 000 anställda inom kommun, region, Svenska kyrkan och privata bolag i välfärden. Med Visions lönestatistik kan du till exempel få reda på medellön, lönespridning, lönenivå uppdelat på ålder och på olika kommuner eller regioner.  

Lönestatistiken som underlag

På många sätt är det viktigt att ha koll på lönestatistiken. Det ger en indikation på hur marknadslönerna ligger till.  

– Det är bra att få en uppfattning om var du befinner dig och inom vilket spann lönerna ligger inom ditt yrke och din del av landet. Du kan se om du ligger högt eller lågt och du kan använda statistiken som underlag för ett bra samtal med din arbetsgivare, säger Fanny Kempe, rådgivare på Vision Direkt. 

Håll koll – men jämför inte 

Det är bra att ha en överblick över vad andra med samma arbetsuppgifter tjänar, men försök att inte jämföra dig för mycket med dina kollegor. Kom ihåg att lön är individuell och baseras på bland annat erfarenheter och ansvarsområden.  

– Även om du och dina kollegor har samma titel kan ni ha olika lön om ni har olika arbetsinnehåll, ansvar, resultat, utbildning, kompetens och utveckling. Fundera därför kring hur du utvecklats under året. Ett bra tips är att en gång i månaden skriva ner vad du gjort, om du tagit några initiativ eller fått några nya ansvarsområden. Inför en lönerevision är det också viktigt att fundera på hur du bidragit till verksamhetens mål och lönekriterierna på arbetsplatsen.  

Ta hjälp av Vision 

Lönefrågor är aktuella året om. Många ringer in till Vision Direkt för att höra hur lönerna ser ut för en specifik yrkesgrupp och i olika delar av landet.  

– Att vi kan presentera lönestatistik och hjälpa till att tolka den är en av våra mest använda medlemsförmåner. Ta gärna kontakt med Vision Direkt nästa gång du ska löneförhandla för att få lönecoachning, hjälp med att förbereda dig inför lönesamtalet eller vässa dina argument, säger Fanny Kempe.  

Om Vision 

Vision är fackförbundet för dig som leder och administrerar arbetet 
inom kommun, region, kyrka eller bolag kopplat till välfärden. 

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss