Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • 
       Fanny Kempe

    Fanny Kempe

Lönestatistiken som ger dig järnkoll på din lön

Vad är snittlönen för en skoladministratör i Umeå kommun? Och vad tjänar egentligen en systemutvecklare i Region Jönköpings län? Med Visions lönestatistik får du koll på löneläget för just din yrkesgrupp. Testa du också! 

Få koll på din lön

Här kan du hitta statistik baserat på över 100 000 löner. Du kan jämföra din lön baserat på till exempel sektor, yrke och var i Sverige du jobbar.

Logga in Prova på

Så gör du för att testa

Inte medlem i Vision? Fyll i dina uppgifter så får du se lönestatistiken under en begränsad period.
warning icon Vänligen fyll i ditt namn
warning icon Vänligen fyll i rätt e-post
warning icon Vänligen fyll i rätt telefonnummer

Jag godkänner villkoren. Vision kommer att kontakta dig för att berätta vad Vision kan göra för dig och erbjuda medlemskap i Vision. Dina personuppgifter används bara för detta ändamål. 

Att ta reda på hur din lön står sig i förhållande till dina kollegors kan vara ett bra underlag inför ett lönesamtal.  
 
Varje år tar Vision fram lönestatistik, som en av många medlemsförmåner. Underlaget bygger på statistik från över 100 000 anställda inom kommun, region, Svenska kyrkan och privata bolag i välfärden. Med Visions lönestatistik kan du till exempel få reda på medellön, lönespridning, lönenivå uppdelat på ålder och på olika kommuner eller regioner.  

Lönestatistiken som underlag

På många sätt är det viktigt att ha koll på lönestatistiken. Det ger en indikation på hur marknadslönerna ligger till.  

– Det är bra att få en uppfattning om var du befinner dig och inom vilket spann lönerna ligger inom ditt yrke och din del av landet. Du kan se om du ligger högt eller lågt och du kan använda statistiken som underlag för ett bra samtal med din arbetsgivare, säger Fanny Kempe, rådgivare på Vision Direkt. 

Håll koll – men jämför inte 

Det är bra att ha en överblick över vad andra med samma arbetsuppgifter tjänar, men försök att inte jämföra dig för mycket med dina kollegor. Kom ihåg att lön är individuell och baseras på bland annat erfarenheter och ansvarsområden.  

– Även om du och dina kollegor har samma titel kan ni ha olika lön om ni har olika arbetsinnehåll, ansvar, resultat, utbildning, kompetens och utveckling. Fundera därför kring hur du utvecklats under året. Ett bra tips är att en gång i månaden skriva ner vad du gjort, om du tagit några initiativ eller fått några nya ansvarsområden. Inför en lönerevision är det också viktigt att fundera på hur du bidragit till verksamhetens mål och lönekriterierna på arbetsplatsen.  

Ta hjälp av Vision 

Lönefrågor är aktuella året om. Många ringer in till Vision Direkt för att höra hur lönerna ser ut för en specifik yrkesgrupp och i olika delar av landet.  

– Att vi kan presentera lönestatistik och hjälpa till att tolka den är en av våra mest använda medlemsförmåner. Ta gärna kontakt med Vision Direkt nästa gång du ska löneförhandla för att få lönecoachning, hjälp med att förbereda dig inför lönesamtalet eller vässa dina argument, säger Fanny Kempe.  

Om Vision 

Vision är fackförbundet för dig som leder och administrerar arbetet 
inom kommun, region, kyrka eller bolag kopplat till välfärden. 

Gör skillnad på jobbet med Engagemangskiosken

Rätt lön för dig

Rätt lön för dig

Lön, Lunch

Hur hänger förutsättningar, utveckling och lön ihop? Bjud in till en lunch och snacka med dina kollegor.

Gör skillnad på jobbet!

Vad engagerar dig på din arbetsplats? I Engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar