Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Min arbetsmarknad

När du tagit reda på vem du är karriärmässigt och vad du vill så är nästa steg att ta reda på var du hittar drömjobbet.

Titta på inventeringen du gjorde i steg 1 och fundera på i vilka branscher, roller och organisationer du kan trivas allra bäst och finna ett meningsfullt jobb. Var systematisk och sikta på att ta fram en lista på runt tre till fyra roller och ett tjugotal intressanta organisationer som du sedan prioriterar. Använd gärna arbetsdokumentet som hör till denna guide för att göra listan konkret och överskådlig för dig själv.

Arbetsdokument: Min arbetsmarknad (docx)

Det bästa sättet att göra din lista över branscher, roller och organisationer är att samla på sig så mycket information som möjligt. 

När du skannar av nedanstående kanaler så kan du försöka hitta svar på följande frågor:

  • Vilka stora utmaningar har organisationerna eller branschen framför sig?
  • Vad gör vissa arbetsgivare extra intressanta för dig?
  • Vilka erfarenheter är bra att ha med sig in till dessa organisationer?
  • Hur ser utbud och efterfrågan ut på de roller du tänker dig?
  • Hur ser dina konkurrenter ut? Ålder, erfarenhet, utbildning, annan bakgrund?

Google och sociala medier

Att Googla kan tyckas självklart, men behöver ändock understrykas. Tänk också på att man kan få reda på mycket via sociala medier. Testa till exempel att hitta information via en hashtag.

Branschtidningar och branschsidor

Det finns tidningar och hemsidor som riktar in sig på specifika branscher. Här kan man givetvis hitta information, men tänk på att den ofta är vinklad till att vara positiv till branschen och kanske inte alltid är de bästa sanningssägarna. Ett tips är också att börja följa de nyhetsbrev som erbjuds via dessa kanaler.

Platsannonser

Man kan få ut mycket information om vad som händer i en bransch och på organisationer genom att titta på platsannonser. I annonsen beskrivs ofta vilken fas organisationen befinner sig i och man kan givetvis även få ut mycket info om vad som efterfrågas vid rekrytering. Försök också kartlägga de rekryteringsföretag och -konsulter som finns för just din inriktning, så att du kan hitta annonser och jobbplatser på ett mer effektivt sätt.

Ditt egna nätverk

Ta reda på vad personer i ditt nätverk faktiskt jobbar med och våga fråga de som kan sitta på den kunskap som du söker. Det är ofta mycket bättre att få förstahandsinformation än att läsa sig till information via källor på till exempel nätet.

Organisationerna/företagen själva

Ett sätt som är lite mindre vanligt – men ibland kan vara det mest effektiva – är att helt enkelt ringa olika organisationer och fråga dem. Säg att du vill komma in i branschen längre fram och ser dig om efter möjligheter, du behöver inte säga att du söker jobb just nu. Fråga vad som är viktigt för någon som har den roll du själv tänkt dig, vilka konkurrenter de har och hur de olika organisationerna utmärker sig.

Branschförbund

Här kan du ofta få information om vilka organisationer som det pratas om just nu och på så sätt få en bild av vad som händer i branschen. Branschförbund arrangerar också i många fall konferenser, seminarier och liknande om aktuella ämnen för branschen. Här kan det vara väldigt lärorikt att se på agendan eller innehåller, vilka som är talare och vilka organisationer som är representerade.

Nyheter

Till arkivet

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kurser och aktiviteter

Vad är på gång inom Vision? Sök bland våra kurser och aktiviteter.

Alla kurser och aktiviteter

Utvecklas med Vision

Vi vill att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Därför erbjuder vi dig som är medlem ett helt paket av tjänster som kan stötta dig under hela ditt jobbliv.

Din utveckling

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar