Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • En man vid dator pratar i telefon med en arbetsgivare.

Kartlägg din arbetsmarknad

När du har tagit reda på vem du är karriärmässigt och vad du vill är nästa steg att ta reda på var du hittar ditt drömjobb. Gör det genom att kartlägga arbetsmarknaden.

Välj ut branscher, roller och organisationer

Gör först en kartläggning av din kompetens. Titta sedan på inventeringen du gjorde i det steget.

Kartlägg din kompetens

Fundera på i vilka branscher, roller och organisationer du kan trivas bäst och hitta ett meningsfullt jobb. Var systematisk. Ta fram en lista på tre till fyra roller och ett tjugotal intressanta organisationer. Prioritera sedan dessa.

Använd gärna det här arbetsdokumentet för att göra listan konkret och överskådlig för dig själv.

Arbetsdokument: Min arbetsmarknad (docx)

Skanna av arbetsmarknaden och hitta information

Det bästa sättet att göra din lista över branscher, roller och organisationer är att samla så mycket information som möjligt. Skanna av olika kanaler för att ta reda på mer. Försök hitta svar på följande frågor:

  • Vilka stora utmaningar har organisationerna eller branschen framför sig?
  • Vad gör vissa arbetsgivare extra intressanta för dig?
  • Vilka erfarenheter är bra att ha med sig in till dessa organisationer?
  • Hur ser utbud och efterfrågan ut på de roller du tänker dig?
  • Hur ser dina konkurrenter ut? Ålder, erfarenhet, utbildning, annan bakgrund?

Google och sociala medier

Att Googla kan tyckas självklart, men behöver ändå understrykas. Tänk också på att du kan få reda på mycket via sociala medier. Testa till exempel att hitta information via en hashtag.

Branschtidningar och branschsidor

Det finns tidningar och webbplatser som riktar in sig på specifika branscher. Där kan du givetvis hitta information, men tänk på att den ofta är vinklad till att vara positiv till branschen. Därför är detta kanske inte alltid de bästa sanningssägarna. Ett tips är också att följa de nyhetsbrev som erbjuds via dessa kanaler.

Platsannonser

Du kan få ut mycket om vad som händer i en bransch och på organisationer genom att titta på platsannonser. Annonsen beskriver ofta vilken fas organisationen befinner sig i. Givetvis kan du också få ut mycket info om vad som efterfrågas vid rekrytering.

Försök också att kartlägga de rekryteringsföretag och rekryteringskonsulter som finns för just din inriktning. På så sätt kan du hitta annonser och lediga jobb på ett mer effektivt sätt.

Att förstå en platsannons

Ditt eget nätverk

Ta reda på vad personer i ditt nätverk faktiskt jobbar med och våga fråga dem som kan sitta på den kunskap som du söker. Det är ofta mycket bättre att få förstahandsinformation än att läsa på via andra källor, till exempel på nätet.

Organisationerna och företagen själva

Ett sätt som är lite mindre vanligt – men ibland det mest effektiva – är att helt enkelt ringa olika organisationer och fråga dem. Säg att du vill komma in i branschen längre fram och ser dig om efter möjligheter. Du behöver inte säga att du söker jobb just nu.

Fråga vad som är viktigt för någon med rollen som du har tänkt dig, vilka konkurrenter som finns och hur de olika organisationerna utmärker sig.

Branschförbund

Från branschförbunden kan du ofta få information om vilka organisationer som det pratas om just nu. På så sätt kan du få en bild av vad som händer i branschen.

Branschförbund arrangerar också i många fall konferenser, seminarier och liknande om aktuella ämnen för branschen. Här kan det vara lärorikt att se på agendan och innehållet, vilka som är talare och vilka organisationer som är representerade.

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Om Vision

Kurser och aktiviteter

Vad är på gång inom Vision? Sök bland våra kurser och aktiviteter.

Alla kurser och aktiviteter

Utvecklas med Vision

Vi vill att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Därför erbjuder vi dig som är medlem ett helt paket av tjänster som kan stötta dig under hela ditt jobbliv.

Din utveckling

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss