Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

 • Kvinna vid laptop tar på sig glasögon.

Skriv cv – så fångar du intresse

Ett bra cv är en viktig hjälp på vägen för att få det jobb du vill ha. Här får du hjälp med att skriva cv, tips på vad det ska innehålla och hur du ska presentera dina erfarenheter. Du hittar också Visions cv-mall.

Vad ska ett cv innehålla?

Ett cv ska presentera dina tidigare erfarenheter som är relevanta för det jobb du söker i dag. Baserat på vad du har gjort förut bedömer rekryteraren vad du kan bidra med i framtiden.

Ett cv bör innehålla följande saker:

 • en kort sammanfattning om dig och din riktning
 • dina erfarenheter från arbetslivet
 • utbildningar du har gått
 • övriga engagemang och kunskaper som är relevanta för tjänsten.

Efter att ha läst ditt cv ska det vara självklart att du har kompetensen för jobbet. Men det ska också framgå varför du söker det här jobbet, även om det också förtydligas med hjälp av personliga brevet.

Hur skriver man ett cv?

Hur skriver man ett cv som fångar intresse? Här får du 6 tips på hur du kan tänka när du skriver ditt cv och beskriver dina erfarenheter.

Använd gärna Visions cv-mall som en hjälp att utforma ditt cv.

Cv-mall

1. Ta upp relevanta erfarenheter i ditt cv

De erfarenheter som du tar upp i ditt cv ska vara relevanta i förhållande till jobbet du söker. Det handlar dels om vad du väljer att ta med, dels om hur du presenterar erfarenheterna i cv:t. Din presentation i cv:t spelar stor roll för hur rekryteraren uppfattar dig och dina tidigare erfarenheter.

Se också till att ha en röd tråd genom hela din karriär i ditt cv. Du kan ha haft ett jobb som inte är direkt kopplat till det jobb du söker nu. Försök att hitta de gemensamma nämnarna och skala bort det som inte är värt att lyfta upp – så att den röda tråden i cv:t förstärks.

2. Anpassa ditt cv efter arbetsgivaren

Ditt cv ska också vara riktat till den arbetsgivare som du söker tjänsten hos. Läs på om arbetsgivaren och ta reda på till exempel hur de arbetar, vilka värderingar de har och vilka ord de använder i jobbannonsen, på webbplatsen och i andra kanaler. Ta sedan inspiration av det när du skriver ditt cv.

3. Ge exempel på konkreta resultat

Beskriv dina erfarenheter i cv:t så att rekryteraren förstår vad de innebär i praktiken. Ett bra sätt att vara trovärdig är att använda fakta och beskriva konkreta resultat.

Jämför till exempel de här meningarna:

 • Mindre trovärdig: "Under min tid på avdelningen förbättrade vi servicenivån."
 • Mer trovärdig:"Under min tid på avdelningen förbättrade vi servicenivån med 22 procent."
 • Mindre trovärdig: "Mitt jobb var att hjälpa kommuninvånare.".
 • Mer trovärdig: "Jag har hjälpt över 300 kommuninvånare."

4. Gör ditt cv översiktligt och korrekt

Ditt cv behöver inte vara specialdesignat och spännande rent grafiskt, men det ska vara tydligt. Fokusera på att låta innehållet (dig!) fånga rekryterarens intresse, snarare än formgivningen. Tydlighet är A och O, så att ditt cv är lätt att överskåda och går snabbt att navigera i.

Här är några grundläggande principer för att skriva ett överskådligt och tydligt cv:

 • Skriv max två sidor långt.
 • Ange erfarenheter och utbildningar i omvänd kronologisk ordning: den senaste erfarenheten först.
 • Gör tydliga rubriker och underrubriker för respektive erfarenhet.
 • Se till att stavning och grammatik är korrekt genomgående.

5. Ha med kontaktuppgifter på varje sida

Ta med dina kontaktuppgifter på varje sida i cv:t. Placera dem gärna högst upp på sidan där de syns väl.

Kontaktuppgifter som är bra att ha med i cv:t är

 • namn
 • adress
 • mobilnummer
 • mejladress
 • Linkedin-profil.

6. Skriv att referenser lämnas på begäran

Du behöver inte skriva in referenser i ditt cv. Däremot är det bra att skriva under en egen rubrik att referenser kan lämnas på begäran. Referenstagning brukar ske i ett senare skede.

Ett tips är att redan nu fundera på vilka personer som du kan ange som referenser om du går vidare i rekryteringsprocessen.

Vill du ha hjälp med att skriva cv?

Skicka in ditt cv och personliga brev och låt Visions jobbexperter granska dem. Inom 24 timmar får du förslag på hur du kan göra ditt cv ännu bättre, och öka dina chanser att få jobbet.

Cv-granskning: Få feedback på ditt cv

Du kan också använda tjänsten Cowrite som hjälper dig att skriva cv och personligt brev med hög kvalitet genom att du svarar på enkla frågor.  

Cv och personligt brev på några minuter

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss