Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

 • Kvinna läser cv vid laptop.

Skriv cv – så fångar du intresse

Ett bra cv är en viktig hjälp på vägen för att få det jobb du vill ha. Här får du hjälp med att skriva cv, tips på vad det ska innehålla och hur du ska presentera dina erfarenheter. Du hittar också Visions cv-mall.

Ett cv ska presentera dina tidigare erfarenheter som är relevanta för det jobb du söker i dag. Baserat på vad du har gjort förut bedömer rekryteraren vad du kan bidra med i framtiden.

Efter att ha läst ditt cv ska vara självklart att du har kompetensen för jobbet. Men det ska också framgå varför du söker det här jobbet, även om det också förtydligas med hjälp av personliga brevet.

Hur skriver man ett cv?

Här är några grundläggande principer för att skriva ett cv.

 • Skriv max två sidor långt.
 • Se till att stavning och grammatik är korrekt genomgående.
 • Gör tydliga rubriker och underrubriker för respektive erfarenhet.
 • Ha med kontaktuppgifter på varje sida.
 • Skriv att referenser lämnas på begäran.
 • Ange erfarenheter i omvänd kronologisk ordning: den senaste erfarenheten först.

Rikta ditt cv och var relevant

Den information som du tar upp i ditt cv ska vara relevant i förhållande till jobbet du söker. Se också till att ha en röd tråd genom hela din karriär.

Hur du väljer att presentera dina tidigare erfarenheter i cv:t spelar stor roll för hur rekryteraren uppfattar dig och dina erfarenheter. Du kan ha haft ett jobb som inte är direkt kopplat till det jobb du söker nu. Men försök att hitta de gemensamma nämnarna och skala bort det som inte är värt att lyfta upp – så att den röda tråden förstärks.

Redovisa resultat och skapa trovärdighet

Beskriv dina erfarenheter i cv:t så att rekryteraren förstår vad de innebär. Ett bra sätt att vara trovärdig är att använda fakta och beskriva konkreta resultat.

Jämför till exempel de här meningarna:

 • Mindre trovärdig: "Under min tid på avdelningen förbättrade vi servicenivån."
 • Mer trovärdig:"Under min tid på avdelningen förbättrade vi servicenivån med 22 procent."
 • Mindre trovärdig: "Mitt jobb var att hjälpa kommuninvånare.".
 • Mer trovärdig: "Jag har hjälpt över 300 kommuninvånare."

Gör ditt cv översiktligt och korrekt

Ditt cv behöver inte vara specialdesignat och spännande rent grafiskt, men det ska vara tydligt. Fokusera på att låta innehållet (dig!) fånga rekryterarens intresse, snarare än formgivningen. Tydlighet är A och O, så att ditt cv är lätt att överskåda och går snabbt att navigera i.

Använd Visions cv-mall

I Visions cv-mall får du tips om vad ditt cv ska innehålla och hur du kan utforma det.

Mall för cv (pdf)

Vill du ha hjälp med att skriva cv?

Skicka in ditt cv och personliga brev och låt Visions jobbexperter granska dem. Inom 24 timmar får du förslag på hur du kan göra ditt cv ännu bättre, och öka dina chanser att få jobbet.

Du kan också använda tjänsten Cowrite som hjälper dig att skriva cv och personligt brev med hög kvalitet genom att du svarar på enkla frågor.  

Få hjälp med ditt cv

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss