Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Jobbsökande tänker på drömjobbet.

Personligt brev – så skriver du

Hur skriver man ett personligt brev som gör intryck? Här får du tips om hur du kan skriva ditt personliga brev. Använd gärna vår mall för att lägga upp strukturen på ditt personliga brev.

Så skriver du ett bra personligt brev

Vad ska ett personligt brev innehålla?
Ett personligt brev ska vara konkret och visa hur dina kompetenser matchar det som arbetsgivaren vill ha. Skriv därför ett personligt brev som är anpassat för just det jobbet du söker.

Motivera i brevet varför just du är lämpad för just det här jobbet och kommer att göra ett bra jobb. Argumentera för och visa på hur du kan tillföra något till organisationen, varför du vill jobba för just dem och varför de ska välja just dig.

Använd gärna Visions mall som en hjälp för att skriva ditt personliga brev.

Mall för personligt brev

1. Framhäv din potential

Ett personligt brev måste lyfta fram dina fördelar gentemot andra sökande. Det handlar inte bara om vad du kan, utan också om vad du vill och vart du är på väg.

Se till att tydligt få fram varför det här är rätt jobb för dig. Hur är det här jobbet ett naturligt steg vidare i din karriär? Vad har du för kvaliteter som andra saknar?

2. Fokusera på arbetsgivaren

Varför vill du ha just det här jobbet, och på just den här arbetsplatsen? Visa att du känner till arbetsplatsen och förstår rollen du söker. Då visar du också att du är engagerad och har tänkt igenom ditt val.

Visa även att du förstår rollen genom att beskriva likheter med tidigare roller du har haft, de delar du ser mest fram emot eller vilka resultat du ser fram emot att uppnå.

3. Redovisa resultat och skapa trovärdighet

För att ditt brev ska vara trovärdigt behöver du föra fram att du verkligen kan det som rollen kräver. Utbildning och erfarenhet är en del av det, men du måste också berätta vem du är som person i din yrkesroll.

Använd dina egenskaper för att beskriva vem du är och vad du kan uppnå tack vare dem. Ge exempel på resultat från tidigare jobb och knyt samman dem med dina egenskaper. Då visar du att den förmågan ligger hos dig, och inte i slumpen eller tur. Vilka resultat kan dina egenskaper skapa?

4. Håll brevet aktivt, kort och korrekt

Hur långt ska ett personligt brev vara?
Ett personligt brev bör inte vara längre än 3–4 stycken på cirka 7 rader var. Brevet ska rymmas på en A4-sida. Var därför kort och koncis i dina budskap och formuleringar, för att ändå få fram det du vill förmedla. Givetvis ska stavning och meningsbyggnader vara korrekta.

Hur formell du ska vara i tonaliteten beror på det jobb du söker. Ett tips är att hålla dig till samma tonalitet som i platsannonsen för jobbet och på organisationens webbplats.

5. Lägg till en bild

Lägg gärna in en bild i din ansökan. Det förstärker rekryterarens bild av vem du är och gör det lättare att skapa sig en bild av dig som person.

Känns det svårt att skriva personligt brev?

Cowrite kan hjälpa dig att skriva personliga brev med hög kvalitet på väldigt kort tid. Breven blir välskrivna, professionella och anpassade till tjänsten du söker. Som medlem hos Vision ingår Cowrites tjänst som en av dina medlemsförmåner.

Cv och personligt brev på några minuter

Låt Vision granska ditt personliga brev 

När du har skrivit ditt personliga brev kan du skicka in det för granskning till Visions cv-experter. Du kan skicka det personliga brevet tillsammans med ditt cv.

Cv-granskning

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss