Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Visions e-utbildningar

Här kan du se Visions utbud av e-utbildningar. Vissa e-utbildningar kräver att du är inloggad på Mina Sidor.

Dataskydd

Vet du att det finns en lagstiftning som styr vad du får göra med människors personuppgifter? 

Dataskydd

En arbetsplats för alla

Vision jobbar för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. I den här e-utbildningen får du tips på hur du kan bidra till ett mer öppet, inkluderande och mänskligt arbetsliv.

En arbetsplats för alla

Rekryteringsguiden

Utbildningen ger dig verktyg i ditt uppdrag att göra Vision till det självklara valet för akademiker, unga och nyanställda. Du får användbara kunskaper, inspiration och tips på hur du kan vässa din rekryteringskompetens.

Rekryteringsguiden

Agenda 2030

Det här är en utbildning i Agenda 2030, om vilket ansvar olika aktörer har och hur du som är förtroendevald i Vision kan bidra till att nå målen. Utbildningen tar ca 30 minuter.

Agenda 2030

Att tala och samtala – din guide till bättre kommunikation

I utbildningen Att tala och samtala – din guide till bättre kommunikation får du veta vad som påverkar den och hur du kan lyckas med din kommunikation. Du kommer att få verktyg för att tala inför publik och lära dig mer om coachande samtal. Du kommer även få insikter i hur du kan ge återkoppling i olika sammanhang. 

Att tala och samtala – din guide till bättre kommunikation

Ny i föreningen

Den här utbildningen ger dig en grundläggande introduktion till hur en demokratisk förening fungerar. Vad är en förening? Vad gör en förening? Hur fungerar en förening? Här får du svar på frågorna och också möjlighet att reflektera över ditt eget engagemang och hur du kan bli en aktiv del av Vision.

Ny i föreningen (sensus.se)

Schyst arbetsliv

Med medlemsutbildningen Schyst arbetsliv utvecklar du ditt nätverk och får verktyg att påverka din karriär, ditt fackförbund och hur du trivs på jobbet. Allt för att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv.

Schyst arbetsliv

Sociala medier-guiden

I den här guiden får du veta mer om sociala medier och hur du kan komma igång med olika kanaler på ett bra sätt. Du får också tips på hur du kan skapa engagemang och råd om vad du behöver tänka på.

Sociala medier-guiden

Utbildning för kassörer

Som kassör eller revisor i Vision har du en viktig roll för avdelningens eller klubbens ekonomi. Det handlar om budget, bokföring, bokslut och att följa upp så att alla pengar används på det sätt som medlemmarna bestämt.

Utbildning för kassörer

Utbildning för skyddsombud

Ny som skyddsombud? Med den här utbildningen får du koll på arbetsmiljöarbete och kan snabbt bli aktiv.

Utbildning för skyddsombud

Utbildning för valutskott

Är du ny ledamot i valutskottet i din avdelning eller klubb? Den här utbildningen ger dig koll på valutskottets roll som handlar om att fånga upp medlemmar som är intresserade av att ha uppdrag i den lokala styrelsen. Du ska nominera personer till styrelsen med olika erfarenhet, egenskaper, yrken och bakgrund. Allt för att åstadkomma mångfald i styrelsen.

Utbildning för valutskott

Vision-ombud

Vision-ombud och i behov av ny kunskap och inspiration? Den här utbildningen ger dig koll på Visions organisation och värderingar, rekrytering, och fackligt arbete med till exempel löner och avtal. Och mycket mer!

Utbildning för Vision-ombud

Klimatnyfiken

I e-utbildningen Klimatnyfiken får du kunskap om rättvis klimatomställning och fackens roll i detta arbete. Utbildningen har tagits fram av Global utmaning inom projektet Klimatagendan.

Klimatnyfiken

Kontakta Vision

Till Vision Direkt kan du höra av dig och få personlig rådgivning om allt som rör din arbetssituation – lön, kompetensutveckling, arbetsmiljö, varsel, rättigheter och karriär.

Kontakta Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar