Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

warning icon

Faktura från Skandia

  • Illustration: Två kollegor vid skrivbord.

Webbinarier – lika rättigheter och möjligheter

Vision håller löpande webbinarier med gäster som är specialister på olika aspekter inom temat En arbetsplats för alla. De flesta webbinarier spelas in och ligger kvar i 30 dagar.

Kommande webbinarier

En arbetsplats för alla - NPF i arbetslivet

Datum och tid: 16 november kl 12–13

Den ökade ohälsan i vårt samhälle är en utmaning som varit aktuell under lång tid. Under senare år har kunskapen och förståelsen för hur NPF-diagnoser, exempelvis autism och ADHD, kan komma till uttryck även hos vuxna fått utrymme. Ökad kunskap om NPF-diagnos för vuxna och möjliga anpassningar i arbetslivet kan vara en del av lösningen och avgörande för individen.

Den 16 november är du välkommen till webbinariet NPF i arbetslivet. Webbinariet vänder sig till dig som chef med arbetsmiljöansvar, HR-chef eller medarbetare med intresse för NPF-frågor inom arbetslivet men är öppet för alla. Uppmuntra gärna din chef eller kollega på HR att anmäla sig. Även de som ännu inte är medlemmar är välkomna så om du har en kollega som ännu inte blivit medlem men vill delta kan du skicka vidare anmälningslänken.

Webbinariet ger översiktlig kunskap och förståelse för hur NPF-diagnoser som autism och ADHD/ADD kan komma till uttryck hos vuxna medarbetare. Vi kommer också titta närmare på hur chefer med arbetsmiljöansvar kan anpassa arbetsuppgifterna utifrån medarbetarens förutsättningar för att skapa en hållbar arbetsmiljö. Vilka typer av anpassningar som behövs är såklart varierande och beroende på individens behov. Det finns vissa delar som är återkommande och det är tydlighet, rutiner och struktur i vardagen. De flesta av oss mår bra av tydligt ledarskap, god struktur och regelbunden återkoppling från chefen.

Den som leder oss under webbinariet är Katrin Edström som är jurist och HR-konsult. Karin driver den juridiska byrån Arbetsrättsrådgivarna med fokus på utbildning och konsultativt stöd inom arbetsrätt.

Anmälan

Det är kostnadsfritt att delta. Sista anmälningsdag är 15 november. Har du anmält dig men inte har möjlighet att delta? Ingen fara! Webbinariet spelas in och länk kommer att skickas ut via mejl efteråt.

Anmälan 16 november

Tidigare webbinarier

Vill du ta del av tidigare webbinarier? De flesta webbinarier spelas in och ligger kvar i 30 dagar, medan andra finns kvar längre. Webbinarierna hittar du på Vision Play.

Webbinarium (Vision Play)

Jämställdhet

Kvinnor och män ska ha lika rättigheter och praktiska möjligheter till arbete, inflytande och utveckling i sitt yrke och på sin arbetsplats.

Jämställdhet

Ett samtal om diskriminering på arbetsplatsen

Vision deltar i ett avsnitt av Checkpoint, en podd om mångfald. Där tydliggör vi dina rättigheter som arbetstagare, arbetsgivarens ansvar och hur Vision kan stötta.

Lyssna på avsnittet (spotify.com)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss