Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

  • Illustration: Två kollegor vid skrivbord.

Webbinarier – lika rättigheter och möjligheter

Vision håller löpande webbinarier med gäster som är specialister på olika aspekter inom temat En arbetsplats för alla. De flesta webbinarier spelas in och ligger kvar i 30 dagar.

Kommande webbinarier

En arbetsplats för alla - NPF, arbetsmiljö och vikten av öppenhet på jobbet.

Datum och tid: 7 mars kl. 12.00-13.00

En bra arbetsmiljö är grundläggande för att medarbetare ska må bra och prestera på jobbet. Arbetsmiljön är arbetsgivarens ansvar och organisationen behöver stötta sina anställda, både chefer och medarbetare, genom att ge dem förutsättningar för att kunna ta det ansvar och utföra det arbete som förväntas.

NPF är en dold funktionsnedsättning men när en medarbetare är öppen med sin diagnos har chefen skyldighet att stötta med diagnosrelaterad anpassning och hjälpmedel. Men hur kan vi hjälpas åt att skapa en stöttande kultur på vår arbetsplats där det är tryggt att prata om en eventuell diagnos och de behov anpassning som finns?

Föreläsningen hålls av Eric Donell, specialistsjuksköterska på BUP samt vice ordförande i Riksförbundet Attention. På YouTubekanalen “Livet med NPF” presenterar Eric olika NPF-strategier.

Anmäl dig

Anmäl dig till webbinariet på Mina sidor

Fler webbinarier planeras under 2024. Mer information kommer inom kort. 

Tidigare webbinarier

Vill du ta del av tidigare webbinarier? De flesta webbinarier spelas in och ligger kvar i 30 dagar, medan andra finns kvar längre. Webbinarierna hittar du på Vision Play.

Webbinarium (Vision Play)

Jämställdhet

Kvinnor och män ska ha lika rättigheter och praktiska möjligheter till arbete, inflytande och utveckling i sitt yrke och på sin arbetsplats.

Jämställdhet

Ett samtal om diskriminering på arbetsplatsen

Vision deltar i ett avsnitt av Checkpoint, en podd om mångfald. Där tydliggör vi dina rättigheter som arbetstagare, arbetsgivarens ansvar och hur Vision kan stötta.

Lyssna på avsnittet (spotify.com)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss