×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

HBTQI

Homosexuell, bisexuell, transperson, personer med queera uttryck och identiteter, och intersexpersoner. Alla medlemmar i Vision ska kunna vara sig själva på arbetsplatsen.

Könsidentitet och könsuttryck

Omfattar personer som på grund av sitt utseende eller klädsel inte stämmer överens med normer och förväntningar om hur en kvinna eller man ”bör” se ut, eller som inte identifierar sig med den könsidentitet som andra uppfattar dem som. 

Exempel på diskriminering:

  • Att bli nekad tillträde till toaletter och omklädningsrum för att man avviker från könsnormen.
  • Att bli kränkt eller trakasserad av en kollega på grund av klädstil kopplat till ens könsuttryck.

Rättigheter

Visions mål att skapa för en arbetsplats som är fri från diskriminering där alla har lika rättigheter och möjligheter. Det är inte så idag, och många upplever att det inte kan vara sig själva på arbetsplatsen. Till exempel är arbetsmiljön ofta sämre för transpersoner. HBTQI-frågor är både en fråga om arbetsmiljö och om diskriminering. Vi som facklig organisation har en uppgift att se till att arbetsgivaren tar sitt lagstiftade ansvar och arbetar med det förebyggande och främjande arbetet, som också ska innefatta en normkritisk diskussion på arbetsplatsen. Arbetsgivarna behöver ofta också ta in mer extern kompetensutveckling, t ex från RFSL. Läs mer om dina rättigheter i Diskrimineringslagen.

Verktyg och utbildning

För att skapa en arbetsplats för alla behövs både verktyg och kunskap. På vision.se/foralla finns just detta för dig som är medlem, förtroendevald eller chef.

Vision på Pride

Vi medverkar på flera Pridefestivaler runt om i Sverige

Om du utsätts för diskriminering på din arbetsplats

Ta kontakt med Vision! Du kan välja att prata med ditt närmaste Vision-ombud, din lokala avdelning eller klubb eller höra av dig till Vision Direkt, alla vardagar klockan 8-20, 0771 44 00 00, visiondirekt@vision.se.

Nyheter

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum