Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Tre personer vid datorer samtalar runt ett bord.

Hbtqi – dina rättigheter i arbetslivet

Alla medlemmar i Vision ska kunna vara sig själva på arbetsplatsen. Här kan du läsa mer om hbtqi-frågor, hur Vision jobbar och vad du kan göra om du blir utsatt för diskriminering.

Vad är hbtqi?

Förkortningen hbtqi står för homosexuell, bisexuell, transperson, personer med queera uttryck och identiteter och intersexpersoner.

Hbtqi-frågor i arbetslivet

Hbtqi-frågor är både en fråga om arbetsmiljö och om diskriminering. Visions mål är att skapa ett arbetsliv där alla har lika rättigheter och möjligheter. Så är det inte i dag, och många upplever att de inte kan vara sig själva på arbetsplatsen. Till exempel är arbetsmiljön ofta sämre för transpersoner.

Sexuell läggning och köns­överskridande identitet och uttryck är två av diskriminerings­grunderna i diskriminerings­lagen. Exempel på diskriminering i arbetslivet kan vara att bli kränkt eller trakasserad av en kollega eller bli nekad tillträde till toaletter och omklädnings­rum på grund av sitt könsuttryck.

Arbetsgivare har ansvar enligt lag att arbeta förebyggande mot diskriminering. Det arbetet ska också innefatta en normkritisk diskussion på arbetsplatsen. Arbetsgivare behöver ofta också ta in mer extern kompetens­utveckling, till exempel från RFSL.

Diskriminering på jobbet

Diskrimineringslagen (do.se)

Så arbetar Vision med hbtqi

Som facklig organisation ska Vision se till att arbetsgivaren tar sitt lagstiftade ansvar, arbetar förebyggande mot diskriminering och främjar hbtqi-personers rättigheter.

För att skapa en arbetsplats för alla behövs både verktyg och kunskap. Vision erbjuder verktyg och utbildningar om mänskliga rättigheter under namnet En arbetsplats för alla.

En arbetsplats för alla

Vision medverkar också på flera Pride-festivaler runt om i Sverige.

Vision på Pride

Om du utsätts för diskriminering på din arbetsplats

Ta kontakt med Vision om du blir utsatt för diskriminering på din arbetsplats! Du kan välja att prata med ditt närmaste Vision-ombud, din lokala avdelning eller klubb eller höra av dig till Vision Direkt.

Avdelningar och klubbar

Kontakta Vision

Jämställdhet

Kvinnor och män ska ha lika rättigheter och praktiska möjligheter till arbete, inflytande och utveckling i sitt yrke och på sin arbetsplats.

Jämställdhet

Ett samtal om diskriminering på arbetsplatsen

Vision deltar i ett avsnitt av Checkpoint, en podd om mångfald. Där tydliggör vi dina rättigheter som arbetstagare, arbetsgivarens ansvar och hur Vision kan stötta.

Lyssna på avsnittet (spotify.com)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss