Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Dialogstartare om distansarbete

Var ska vi jobba och varför, utifrån verksamhetens, medarbetares och andra viktiga perspektiv? Starta en dialog om distansarbete med hjälp av Suntarbetslivs dialogstartare.

Under coronapandemin jobbade fler än vanligt på distans. Men hur ska det nya normala se ut – utifrån verksamhetens, medarbetares och andra viktiga perspektiv? Hur kan vi ta vara på erfarenheterna från distansarbetet?

Det är några av de frågor som forskarna Kristina Palm och Gisela Bäcklander från Karolinska Institutet och Calle Rosengren från Lunds universitet har undersökt. Se filmen där de berättar om sin forskning på Suntarbetslivs webbplats.

Hos Suntarbetsliv finns också dialogfrågor att ladda ner och samtala utifrån, för dialog i arbetsgruppen och för dialog mellan chef och ledning.

Dialogstartare (suntarbetsliv.se)

Tips att tänka på och prata om kring distansarbete

  • Utgå från verksamhetens mål och uppdrag och vad som är möjligt hos er.
  • Ta med olika perspektiv i samtalet: verksamhetens, medarbetares och chefers perspektiv.
  • Gör en riskbedömning och följ upp hur lösningen fungerar hos er. Ändra när det behövs.

En fråga om arbetsmiljö och verksamhet

Frågan behöver belysas och diskuteras utifrån många olika perspektiv

Dels handlar det om arbetsmiljö. Hur kan vi kombinera distansarbete och arbete på plats så att medarbetare och chefer mår bra och presterar väl?

Dels handlar det verksamheten. Var behöver olika arbetsmoment utföras för att ge ett bra resultat? Hur blir det för dem som verksamheten är till för? Och hur får vi till ett bra samarbetsklimat?

Det finns inte en enkel lösning som passar alla. Verksamheter behöver hitta lösningar i dialog mellan medarbetare och chef.

Fler verktyg inom Distansarbete

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss