Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Så blir du medlem i Vision Chef

Välkommen att gå med i Vision Chef! Du kan bli medlem genom att fylla i ansökan här på vision.se eller genom att ringa till Chef Direkt.

Det är enkelt att bli medlem i Vision Chef! Fyll bara i medlemsanmälan på den här sidan och välj från vilket datum du vill att ditt medlemskap ska starta.

Du kan också ringa till Chef Direkt på 0771-360 600 för att få hjälp att gå med.

Vill du byta från ett annat fackförbund? 

Är du är medlem i ett annat fackförbund och vill byta till Vision? Då ska du kontakta ditt nuvarande fackförbund och avsluta ditt medlemskap. Men om du är medlem i Unionen eller ST kan Vision i stället byta åt dig. Då behöver du inte själv säga upp ditt medlemskap.

Ange i din medlemsanmälan om du vill ha hjälp att byta fackförbund.

Vill du även byta a-kassa? 

Om du vill byta a-kassa ska du först ansöka om inträde i den nya a-kassan. Sedan ska du själv kontakta din gamla a-kassa för att avsluta ditt medlemskap.

A-kassan Vision är en a-kassa som organiserar chefer inom välfärden, precis som fackförbundet Vision. Du måste dock inte vara med i den a-kassa som ditt fackförbund samarbetar med.

Bli medlem i A-kassan Vision (akassanvision.se) 

Dina försäkringar kan påverkas när du byter fackförbund

När du byter fackförbund bör du se över de försäkringar du har via facket. Om du har försäkringar via ditt gamla fackförbund kan de nämligen upphöra att gälla eller gälla till ett annat pris.

Du ansluts automatiskt till en del försäkringar när du blir medlem i Vision Chef, men de är självklart frivilliga. Om du vill kan du säga upp dina försäkringar inför att testperioden på tre månader är över.

Försäkringar

När det gäller inkomstförsäkringen kan du tillgodoräkna dig tiden från ditt gamla fackförbunds inkomstförsäkring när du byter till Vision.

Inkomstförsäkring för chefer

Bli medlem i Vision Chef

  • Exklusiv chefsrådgivning 
  • Inkomstförsäkring i toppklass
  • Utbildningar och chefsnätverk

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss